Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 136 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 136 Gosta :: 1 Provajder Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Panceroti | |
| | Autor | Poruka |
---|
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Panceroti Uto Dec 04, 2007 8:47 pm | |
| "Kiselo testo" - ono sa kvascem, ostavi se da naraste i razvuce se. Iseku se komadi 15 x 15 cm ili koju velicinu vec volite. Obariti smesu povrca za corbu (sargarepa, grasak, krompir, karfiol) u koje se doda i par iseckanih sampinjona. Ocediti i ohladiti. Na to narendati trapista ili tako nekog sira - za vegansku varijantu moze i bez njega ili tofu. Pobiberiti, posoliti, posuti origanom. Time nafilovati one kvadrate od testa, dodati kechapa i preklopiti (dobro spojiti da prilikom pecenja fil ne curi u ulje). Ostaviti ih da jos malo testo poraste i onda prziti na vrucem ulju. Ko se nije igrao sa kiselim testom, bolje da ne pokusava, ili da se posavetuje sa iskusnim domacicama. Licno sam testo pravio sa mlekom, ali moze i sa vodom, kao sto i sir iz fila moze da se izbaci ili zameni, tako da moze biti i veganska varijanta. Sve u svemu, reziltat je bio odlican ! | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Panceroti Sre Apr 07, 2010 8:03 am | |
| Malo sam promenio "tehnologiju" Sada od testa kad naraste napravim kuglice - jufkice. Onda svaku jufku oklagijum razvucem u krug i tako je filujem i preklopim. Isprobao sam i jedan vrlo prost fil, a rezultat je bio odlican. Imao sam pri ruci baren krompir, narendao sam ga, posolio, dodao origana i malo kecapa. Odlicno je ispalo . | |
| | | pomidora vege majstor
Broj poruka : 178 Godina : 58 Lokacija : Francuska,Dalmacija Zaposlenje : samo za praznike i feste(florist) hobi : crtanje,slikanje,citanje,sukulenti Datum upisa : 11.03.2009
| Naslov: Re: Panceroti Sre Apr 07, 2010 8:45 am | |
| Super recept. Ja u tjesto dodam malo maslinovog ulja. Puniti mozes i sa plavim patlidanom. Bude mljac, mljac. Izrezes patlidane na kockice i malo ih udinstas na maslinovom ulju. Zacinis origanom, paprom, sa malo soli i u tu smjesu ulijes pasirani sok od pomidora ili ti ga paradajza. Pustis da sok malo ishlapi, dodas dobru saku parmezana ( naravno kad se smjesa ohladi), napunis tjesto, ispeces i jedes sa brdom dobre sezonske salate... Isto mozes napraviti i sa tikvicama. Ja ih pecem u pecnici, zato i dodam maslinovo ulje u tjesto. Slozim ih na papir za pecenje. Pokusaj na moj nacin. Pozdrav | |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Panceroti Sre Apr 07, 2010 9:48 am | |
| Da, da, probao sam da dodam i ulje u testo (neki put dodam i jaje). Sad kad sam citao tvoj recept, video sam da sam zaboravio vazan sastojak za onu varijantu sa krompirom BIBER/PAPAR. Bez njega bi bilo bez veze. Jedva cekam da dodje sezona tikvica i slicnog povrca pa cemo da isprobavamo i te recepte. Ima ih na pijaci, ali se trudim da ih maksimalno izbegavam za sada kad im vreme nije... Mada ne mogu da odolim kad su spremljene (tasta je juce pohovala tikvice za mene). U pecnici je svakako zdraviji nacin pecenja (da izbegnemo ulje), to je onda nesto slicno pici preklapači. Pravim to u svojoj "specijalnoj" pecki koju sam napravio za pice. Ali klinci vole i ove masnije varijante, pa kad njima pravim mesne (sa salamom, sirom) onda ispecem i sebi sa drugim filom... | |
| | | pomidora vege majstor
Broj poruka : 178 Godina : 58 Lokacija : Francuska,Dalmacija Zaposlenje : samo za praznike i feste(florist) hobi : crtanje,slikanje,citanje,sukulenti Datum upisa : 11.03.2009
| Naslov: Re: Panceroti Sre Apr 07, 2010 3:05 pm | |
| Nista ne kupujem izvan sezone od voca i povrca. Nema nikakvu prehrambenu vrjednost, a jos je i otrovno, voda+ pesticidi,fungicidi. Da se vratim na "preklapacu". Mozes je napuniti blitvon i perima mladog luka+ maslinovo ulje+sol,papar. Kad je pecena namazes je sa malo maslinovog ulja u koji si isjeckao cesnjak. | |
| | | dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
| Naslov: Re: Panceroti Pet Apr 09, 2010 3:47 pm | |
| Dopada mi se pečena varijanta više od pržene, a tek ovo premazivanje maslinovim uljem sa belim lukcem... I zamišljam je punjenu koprivom i lukom, možda sa malo rendanog krompira ili natopljenih ljuspica soje! Ovo moram uskoro da probam. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Panceroti | |
| |
| | | | Panceroti | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |