Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 169 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 169 Gosta Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Izložba gljiva na Divčibarama i okupljanje članica foruma | |
|
+3zelika Ružica Cvetić Olivera 7 posters | Autor | Poruka |
---|
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Izložba gljiva na Divčibarama i okupljanje članica foruma Sre Okt 17, 2007 3:18 pm | |
| Devojke, sad kad smo se vratile, sredile utiske, takodje i našim rukama ubrane gljive (uuu, bilo je posla oko toga - pune korpe ), nadam se da ćete mi pomoći da makar malo ovde prenesemo atmosferu i sve što se dogadjalo tokom našeg nezaboravnog boravka na Divčibarama:cheers: | |
| | | Ružica Cvetić devoted2raw
Broj poruka : 41 Godina : 55 Lokacija : Beograd Datum upisa : 16.06.2007
| Naslov: Re: Izložba gljiva na Divčibarama i okupljanje članica foruma Čet Okt 18, 2007 2:07 pm | |
| Slike su vam divne. Mogu samo da kazem da mi je krivo sto nisam isla s vama. | |
| | | Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Izložba gljiva na Divčibarama i okupljanje članica foruma Čet Okt 18, 2007 3:17 pm | |
| E da, bilo nam je divno, šteta što nisi došla makar na kratko Ja samo mogu da kažem da sam najviše uživala u hrani koju su spremale Zanahoria i Bambina, devojke su šećeri Jako sam se zainteresovala i za gljivarenje, zahvaljući strpljenju i dobroj volji koju su imali Felis Domestica i njen suprug da upute nas totalne početnike.... | |
| | | zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
| Naslov: Re: Izložba gljiva na Divčibarama i okupljanje članica foruma Čet Okt 18, 2007 3:56 pm | |
| jako lijepe slike....vidi se da ste uzivali gljivarenje sa ove moje amaterske perspektive je super....povedem muza koji konta gljive i onda nema straha da se otrujem ...a potraga za njima je pravi adrenalinski shot | |
| | | zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Re: Izložba gljiva na Divčibarama i okupljanje članica foruma Pet Okt 19, 2007 3:48 pm | |
| Evo drago mi je da mogu sa vama da podelim predivne dogadjaje koji su se nedavno izdesavali zahvaljujuci nasoj clanici foruma Felisdomestica koja je zelela da sa nama nesebicno podeli svoje znanje o gljivama i pozvala nas u avanturu.....zato Felis Za one koji ne znaju kao sto ni sama nisam znala izlozba gljiva na Divcibarama odrzava se svake godine svakog prvog vikenda oktobra(ovo dobro zapamtite) ....Izlozba gljiva odrzala se u hotelu Maljen i bila je prilicno posecena s obzirom da je vreme bilo kisovito....U holu su se prodavali raznorazni mezetluci od gljiva....ajvar od gljiva,pekmez od gljiva,razne salate koje smo mi degustirali.....i za najhrabrije rakija od tartufa i raznog bilja....e da kupili smo i simpaticne prirucnike o razlikama izmedju jestivih i otrovnih gljiva...E sad na spratu istog hotela....dragi prijatelji gljivari medju njima i nasa clanica Bojana,njen suprug i njihovi prijatelji iz udruzenja postavili su divnu izlozbu na kojoj su predstavili taj divan gljivarski svet u malom...e sad izlozba je izgledala ovako: Gljivari su se potrudili da nam predstave razliku izmedju jestivih i nejestivih gljiva i to su odlicno naznacili i Zatim je Bojana povela grupu "gljivara entuzijasta" ...iako je bilo blata od predhodne kise...i magla se zavukla medju gljivare i drvece...gljive su nas dozivale svojim malim crvenim kapicama ....prizor je bio fascinantan.... Pratili smo Bojanu i radoznalo pokusavali da saznamo da li je ono sto smo ulovili bilo i jestivo ili ne...usput smo svasta jos saznali o tome kako se beru,ciste,smestaju u korpu..... Na kraju smo imali dovoljno gljiva za jedan odlican gulas....Bojana nam je malo dopunila korpu i na kraju poklonila nam ovu predivnu suncanicu od koje smo napravile picu koja je bila fenomenalnaaaaa.... Na kraju dan se zavrsio odlicnom gljivarskom zurkom..... Moram priznati da je bilo zadovoljstvo provesti vreme sa Oliverom,Bojanom,Tinom i ostalim gljivarima....nama je bilo super a ostale forumase ocekujemo da nam se pridruze sledece godine..... p.s mnogo dobre zdrave klope je bilo...... | |
| | | Bambina devoted2raw
Broj poruka : 393 Godina : 46 Lokacija : Zemun Datum upisa : 02.04.2007
| Naslov: Re: Izložba gljiva na Divčibarama i okupljanje članica foruma Ned Okt 21, 2007 6:15 pm | |
| Lepo si sve to napisala zanahoria...mada, žao mi je što nisi mogla ostati još koji dan...jer smo tek kada su nam se Bojana i Saša priključili posle izložbe krenuli da se gostimo, i bogme, svi smo nabacili koje kilo više, jer nismo mogli da odolimo svim tim đakonijama...Sve te gljive ja sam tek tada po prvi put imala priliku da probam. Imali smo sreće što su Bojana i Saša iskusni gljivari i što tačno znaju kako koja gljiva treba da se pripremi pa da bude najukusnija...
I da, ja sam se definitivno zaljubila u gljive i celokupan doživljaj od šetnje šumom i potrage za prikrivenim rujnicama,prelepim rudnjačama, fantastičnim sunčanicama.. branja majčine dušice i borovih pupoljaka za čaj, pa do pripremanja ukusne klope od plena koji bi nalovili u, kako to gljivari nazivaju-tihom lovu...
Imali smo malo problema sa štedljivim domaćinima koji nikako da nam uključe grejanje... ali smo se dogovorili da sledeće godine definitivno iznajmljujemo kuću, sa toplim smederevcem... Evo, ja se prijavljujem za glavnog ložača!! I na gljivarskoj žurci sam se provela fantastično, upoznala dosta prijatnih i zanimljivih ljudi...pevali smo do kasno u noć prepuni emocija...Saša je od pesme izgubio glas pa je sutradan čitav dan šaputao... Hvala i Bojani i Saši što su imali strpljenja da nas malo upute u svet gljiva!!! Zovite nas češće da se družimo u šumi! Tek u šumi čovek shvati koliko mu je ustvari ovaj asfalt naporan, a kako priroda ume da prija!!
| |
| | | Branislava vegan vegan
Broj poruka : 59 Godina : 54 Lokacija : Melbourne Zaposlenje : Masinski tehnicar Datum upisa : 20.06.2007
| Naslov: Re: Izložba gljiva na Divčibarama i okupljanje članica foruma Uto Okt 23, 2007 4:47 am | |
| Devojke,
Bas vam zavidim, bilo je zaista predivno. Pregledala sam slike i procitala sve, zaista svaka cast.... A uz to nije me bilo dugo i vidim dosta lepih promena na forumu, sve pohvale. | |
| | | Olivera Sprout
| Naslov: Re: Izložba gljiva na Divčibarama i okupljanje članica foruma Sub Sep 26, 2009 3:53 pm | |
| Ove godine izložba je 3. oktobra.Mi smo planirali da krenemo u petak poslepodne na Divčibare. Za sada smo u ekipi Tina i ja (sa psom) plus još neki prijatelji. Ako je neko zainteresovan, neka se javi što pre kako bismo iznajmili odgovarajuću kuću | |
| | | Olivera Sprout
| Naslov: Re: Izložba gljiva na Divčibarama i okupljanje članica foruma Sre Sep 30, 2009 4:03 pm | |
| Ajmo ljudi kome se ide Tina je nasla fin smestaj, bice nam superrr na gljivarenju! | |
| | | hana-banana Član
Broj poruka : 81 Godina : 48 Lokacija : Toronto Datum upisa : 14.11.2007
| Naslov: Re: Izložba gljiva na Divčibarama i okupljanje članica foruma Sre Sep 30, 2009 4:07 pm | |
| Joj ja bih rado, jos spominjemo one gljive sa Zelengore, mmmnjam... Uberite nesto i u moje ime! | |
| | | Olivera Sprout
| Naslov: Re: Izložba gljiva na Divčibarama i okupljanje članica foruma Sre Sep 30, 2009 4:39 pm | |
| eh pa ako si u Torontu, malo teže... ali zato mi odavde možemo, lepa je manifestacija, usput ćemo brati gljive kojima je sada sezona Iz Beograda ima nekoliko polazaka za Divčibare, najbolji je direktni autobus, ali su lokalni neizrecivo živopisni (Biljana će se setiti o čemu govorim) Ja sam, pošto sam u selu, orijentisna na Novi sad, a odatle ima jedan dnevno polazak za Divčibare, i to bi bilo to... Ako se neko predomišlja neka se obavezno javi... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Izložba gljiva na Divčibarama i okupljanje članica foruma | |
| |
| | | | Izložba gljiva na Divčibarama i okupljanje članica foruma | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |