| Kreacije i aranžmani - Tedi | |
|
+3FelisDomestica Olivera tedi 7 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
tedi Šef za maštovite dekoracije
Broj poruka : 484 Godina : 43 Lokacija : Beograd Datum upisa : 20.01.2007
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Čet Mar 01, 2007 8:15 pm | |
| Prekrasni cvjetovi korabiceKorabica se oguli, a donji se dio izreže u obliku lavora. Zatim se nožem zarezuju latice (najčešće su to neparni brojevi). Tanje se ostavljaju, a donje deblje se odstranjuju. Korabice je potrebno preko noći držati u vodi kako bi se do kraja otvorile. Za dodatni dekor na vrhove latica nanese se malo boje od cikle. Leptir od cikleOguljenoj cikli se odrežu dvije tanje ploške koje se ne odrežu između do kraja, kako bi dobili krila leptira. Do kraja odrežete drugu plošku. Zatim je potrebno malo vještine da se napravi prednji i stražnji dio leptira oštrim nožićem. Cvijet od cikleOguljenu svježu ciklu (koristite plastične rukavice kako ne bi obojili ruke) s donje strane oblikujte u vrh stošca. Zatim režete latice od donjeg dijela prema gore. Ovdje možete vidjeti i kombiniranje 2 različita oblikovanja (izrezane donje latice u kombinaciji s običnima). Listić možete izrezati od kore krastavca ili lubenice. Dekorativna tikvicaZa ovu dekoraciju potreban vam je šteher i nožić, kao i velika doza strpljenja i preciznosti. Donji dio tikvice odrežite tako da vam može stajati na podlozi. Najprije se napravi sredina od koje se šteherom oblikuju latice. Zatim se ukloni unutarnji zeleni dio tako da ostane samo rub. Zatim se prema van rade sve veće latice koje možete dodatno ukrasiti. Ruža od lubeniceOva dekoracija je vrhunac kreativnosti i strpljivog, preciznog rezanja. Pripremili smo je u pridruženim sadržajima - korak po korak. Ukrasne košariceMini rajčicama dovoljno je zarezati samo gornji vrh (nemojte ga odvojiti do kraja), a oguljenim tikvicama možete s najmanjim šteherom izrezbariti bridove, ukloniti sredinu te ih izrezati na veličinu malih zalogaja. Povrće punite pripremljenim namazom. | |
|
| |
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Čet Mar 01, 2007 8:15 pm | |
| ovo nisu moji radovi ali ja sam se odusevila, mozda se i vam svide | |
|
| |
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Čet Mar 01, 2007 8:16 pm | |
| Odaberite svježi, ravni krastavac na kojem u srednjem dijelu nožićem napravite u krug trokutaste izreze do 1 cm dubine. Zatim pažljivo odvojite polovice krastavca. Nakon toga unutar trokutastih nastavaka napravite jednako tako unutarnje trokutaste izreze samo na kori krastavaca. Zatim kompletno odvojite koru od mesnatog dijela krastavca. Stavite ukrasne cvijetove u vodu da se do kraja otvore, a ujedno i zaštite od isušivanja prije posluživanja. | |
|
| |
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Čet Mar 01, 2007 8:18 pm | |
| Objavljeno: 16.11.2006. Za ukrasnu papigu koristite daikon, japansku bijelu rotkvu (srodnika naše bijele repe i crne rotkve). Dužine je do 50 cm i širine 15 cm. Idealna je za izradu papige ne samo zbog dužine već i zbog čvrstoće i činjenice da na zraku ne tamni. Odrežite gornji dio s listovima, a zatim nekoliko cm od vrha zarežite dio u obliku trokuta. Od njega odrežite ravni dio (na to mjesto će doći kljun papige pa zatim gornji dio ogulite. Nasuprotni dio daikona oblikujte nožićem kao glavu papige. Zatim na stražnjem dijelu zarežite centralnu crtu koja će podijeliti daikon na dva dijela. Sada od izrezanog trouglastog dijela do kraja središnje linije izrežite s jedne i druge strane crte koje će predstavljati krila. Oblikovana krila ogulite i pomoću štehera laganim utiskivanjem, red po red, oblikujte pera, ali ne do kraja krila. Ostavite do 3 cm od kraja za izradu dugačkih pera. Od dijela repe i mrkve oblikujte perje glave, kljun i noge. Pomoću čačkalica pričvrstite ih na tijelo papige. Za oči manje komadiće čačkalice spalite pa ih tupim dijelom utisnite u obje strane glave. Prije posluživanja papigu držite u vodi kako se ne bi prije vremena osušila. Nađite joj dobro centralno mjesto, a možete joj izraditi i podlogu na kojoj će stajati. | |
|
| |
mama_caca the Boss
Broj poruka : 87 Godina : 67 Datum upisa : 01.01.2007
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Sub Mar 03, 2007 9:02 pm | |
| Evo i nekih mojih "radova" | |
|
| |
mama_caca the Boss
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Sub Mar 03, 2007 9:04 pm | |
| .... | |
|
| |
mama_caca the Boss
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Sub Mar 03, 2007 9:05 pm | |
| .... | |
|
| |
mama_caca the Boss
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Sub Mar 03, 2007 9:07 pm | |
| Nisam bas neki strucnjak ali voooliiim | |
|
| |
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Ned Mar 04, 2007 4:08 pm | |
| pa super izgleda narocito ove ruzice, evo kako izgleda rucak mog dragog danas:D | |
|
| |
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Ned Mar 04, 2007 4:09 pm | |
| grasak, pirinac i cufte | |
|
| |
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Ned Mar 04, 2007 4:12 pm | |
| samo mi je pirinac skoro kasast jer on tako voli... ali sobzirom da ima svega i svacega u cufticama, mislim da mogu da prodju kao zdrav rucak, sve dok on ne shvati da je jeo soju sa .... hehehhe | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Ned Mar 04, 2007 4:18 pm | |
| Bravo Tedi!!!! Tvoj ručak izgleda fenomenalno!!!!! Nadam se i da je dragi bio zadovoljan! Još samo da nam otkriješ kako si pravila ćuftice Ne brini, vege ćuftice su isto tako ukusne kao i one od mlevenog mesa, tako da verujem da je sve bilo u redu | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Čet Mar 08, 2007 9:39 pm | |
| Ovo su moji punjeni šampinjoni, naravno sirovi. Fil u kapicama je od drški sampinjona, ricotta sira od suncokretovog semena i spanaća. | |
|
| |
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Sub Mar 10, 2007 11:41 am | |
| super izgledaju evo jos jedna ideja za filovanje, pecurke tj, drscice, tikvice, pinjole, i malo dizona, ili ako ne senf onda malo dimljenog tofua? kako ti se cini? ja sam nesto slicno spremala za dorucak pa mi palo na pamet | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Sub Mar 10, 2007 9:53 pm | |
| da, tvoja ideja je jako dobra! Pinjole inače daju mnogo dobar ukus, ali su i skupe... U svakom slučaju, ograničenja nema - ja sada mešam narezane bukovače i šitake sa nasečenim prokeljom, kojeg ima na pijacama, i to je isto fina kombinacija. | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Pon Mar 26, 2007 11:38 am | |
| Evo prostog aranžmana od zelene salate, paradajza, čičoke, paprike, maslina i rotkvica preliv za ovo je veganski tzatziki sa tofuom | |
|
| |
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Pon Mar 26, 2007 6:07 pm | |
| meni se bas svidja i jedno i drugo mada ovaj preliv:balavko: mislim da bi pojela vise njega nego salatice a to bas i nije najpametnije | |
|
| |
sveMIR the Expert
Broj poruka : 141 Godina : 41 Lokacija : sveMir sveMIRA Datum upisa : 17.09.2010
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Ned Mar 27, 2011 7:22 pm | |
| Većina slika više nije aktivna. Baš šteta. Ali one koje su tu su baš vesele i zanimljive. Evo, i ja da doprinesem da nekim zavrzlamama oko kojim sam petljala. Palenta je jedino kuvana. ostalo je sve sirovo povrće.. krastavac, masline, kisela paprika crvena, šargarepa, šampinjoni.., To je sa Dana zaljubljenih. Nadam se da već nisam slala | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Pon Mar 28, 2011 5:58 am | |
| To si koristila modle za kolace, jel ?
Bas je lepo.
| |
|
| |
sveMIR the Expert
Broj poruka : 141 Godina : 41 Lokacija : sveMir sveMIRA Datum upisa : 17.09.2010
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi Pon Mar 28, 2011 8:30 am | |
| Jeste. Set modli za novogodišnje kolačiće, pa sam ih iskoristila i za seckanje povrćkica. Igra | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kreacije i aranžmani - Tedi | |
| |
|
| |
| Kreacije i aranžmani - Tedi | |
|