Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 214 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 214 Gosta :: 1 Provajder Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Guilty Pleasures | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
sveMIR the Expert
Broj poruka : 141 Godina : 41 Lokacija : sveMir sveMIRA Datum upisa : 17.09.2010
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Uto Mar 29, 2011 8:32 pm | |
| I ja nekad zgrešim Juče sam baš sebi dala oduška i spremila kupljene tortilje od belog brašna. Ali utešila sam sebe da nije toliko strašno jer je to testo bez kvasca + tanko kao flis papir. Uz to, punila sam je bogato sirovim povrćem i sirom od badema pa je ta tortilja bila možda 10% čitavog obroka.. Nije toliko strašno a bilo je preukusnooo. Mnjam. ALi zato dana ceo dan samo presno voće i povrće. | |
| | | Vasilika Član
Broj poruka : 48 Lokacija : Niš Srbija Zaposlenje : / hobi : Cuvanje kucnih ljubimaca (dva kunica) Datum upisa : 06.03.2011
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Uto Mar 29, 2011 8:34 pm | |
| Da da da , ja kad pojedem neki obrok koji sadrzi mnogo kalorija , ceo dan posle "pasem travu" i osecam se "iskupljeno" Ma ja nes kafi ne mogu da odolim pa da me ubijes . Sve drugo mogu | |
| | | dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Sre Mar 30, 2011 8:31 am | |
| Hajde da se i ja ispovedim. Juče sam i za prvi i za drugi obrok jela pitu sa kiselim kupusom, pravljenu po mom receptu postavljenom ovde negde (dakle, od testa sa kvascem, mnoogo testa... ). Ne da sam se prejela za drugi obrok, ne mogu da vam opisem. I to u devet uveče (spopala me je glad, pojela bananu, nije pomoglo, pa se bacih na pitu, opet)! Jedina uteha mi je količina endivije, luka i zelene salate koja je pojedena uz to. Inače, bila sam neko vreme veoma disciplinovana što se upotrebe hleba tice (jela sam integralne žitarice umesto njega), a sada sam u stanju da ga jedem uz pirinač! Valjda ću se dovesti u red uskoro. Taj pečeni krompir izgeda bajno. | |
| | | Vasilika Član
Broj poruka : 48 Lokacija : Niš Srbija Zaposlenje : / hobi : Cuvanje kucnih ljubimaca (dva kunica) Datum upisa : 06.03.2011
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Sre Mar 30, 2011 10:45 am | |
| Ma 5 kashichica secjera u nes ujutru ja svaki dan ... Sve mogu , ali nes nikako . Tesim se kao zato sto koristim zuti secer ... Al sve je to isto djubre... | |
| | | sveMIR the Expert
Broj poruka : 141 Godina : 41 Lokacija : sveMir sveMIRA Datum upisa : 17.09.2010
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Sre Mar 30, 2011 12:43 pm | |
| Hahaha, možda bi mogli ovu temu da preimenujemo u "Guilty Pleasures", a svaki post započnemo sa "Dragi dnevniče, danas sam opet zgrešila i pojela to i to ...... ali ti ćeš me razumeti". dmitras, iiiih, nisam ni videla tvoj recept pite sa kiselim kupusom. Mogla sam se samo nadovezati a ne otvarati posebnu temu. Izeš ga, izvini. Ta tvoja je garant slična onoj koju je moja baka mesila, a ja sa njom "štipkala" rubove testa i tako ga razvlačila po "astalu". Samo, ne sećam se da je ona "metala" kvasac unutra ... elem, kada se pravi kupusara, ja to jedem dva dana (a ne dva obroka), a onda nedelju dana potom sledi oporavak uz neizbežno obećanje samoj sebi da to više neću dozvoliti.. No, vraga, čim zamiriše idući put (mama mi spremi iznenađenje), odmah zaboravim na obećanje uz izgovor "samo još ovaj put" . Aha, ajde važi Vasilika, jeste da sam kafu proredila. Čajeve oduvek više volim, i popijem ih minimum 5 dnevno, ali ponekad zgrešim sa kafom. Recimo, upravo sad pišem i srčem kafu "sprsko-turskog" prijateljstva. Sa jednom kašičicom smeđeg šećera (nekad umesto cukera stavim malko malteksa). AU, ispadoh sad najgora od sve dece ovde. | |
| | | Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Sre Mar 30, 2011 1:12 pm | |
| Drage žene:) kaže dr.Todor Jovanović da sve ono što nam se jede, našem telu prija, dakle ako se nekome pije nes, ako se nekome jede pomfrit itd nije zgrešio već mu je telo to tražili i ako smo u tome uživali može samo da nam čini dobro. Malu utehe:) ja jedem sve što volim (vegansko naravno) desi se nekad da 2 dana ne dotaknem voćku nijednu..ali ništa zato..treći dan ću jesti voće i sve ok. | |
| | | dmitras the Expert
| Naslov: Guilty Pleasures Sre Mar 30, 2011 1:21 pm | |
| sveMIR, znaš li kako ja sprečim sebe da jedem pitu dva dana? Tako što je razdelim! Inače... Evo, ne mogu da nadjem recept, ali znam da sam ga ovde negde ostavila: radi se o kiselom testu sa kvasce, bez razvlačenja kora. Jedna debela kora gore, jedna dole, izmedju mnogo fila i to je to.
Tea, to o čemu pišeš je tačno, ali samo pod uslovom da je čovek po svojim navikama veoma blizak prirodi (što mi više nismo). Na žalost, mi smo navučeni na veštačke arome, aditive... Sve to izaziva zavisnost, pa veliki deo te želje za nečime nije izvoran, naučen. U tom slučaju, ne treba slušati svoje potrebe, jer nisu prave, nego veštačke... | |
| | | sveMIR the Expert
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Čet Mar 31, 2011 12:04 pm | |
| hihihi, otvorila si novu temu za ispovedanja. Hahahaha Hajde, kafomani, sladokusci ... da vidimo ko je sklon porocima. | |
| | | Vasilika Član
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Čet Mar 31, 2011 1:20 pm | |
| Danas opet , nes kafa sa PET kashicica BELOG shecera (nemam vise zuti , a nemam ni para) Sinoc (MORAM DA PRIZNAM) kokice (((( Aaaaaaaaaaaaaaa kako da se odviknem od njih ???????????????????????? | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Čet Mar 31, 2011 2:15 pm | |
| Kazu (ko ce ga znati) da ni zuti secer nije nista bolji od belog (da te utesim malo). A da je mnogo, mnogo je 5 kasikica... Hmmm, sad se bas dvoumim da li da napravim palacinke pa da imam i ja sta da pisem u ovoj temi | |
| | | Vasilika Član
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Čet Mar 31, 2011 3:01 pm | |
| Pa da , ali za NORMALAN nes ide ta mera , na punu kasicicu nesa idu 5 secjera ... UBICE me kalorije ... | |
| | | dmitras the Expert
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Čet Mar 31, 2011 3:13 pm | |
| Bravo za temu! Verujem da će njena prava funkcija biti uvidjanje loših navika (kroz ispovedanje, što da ne?), a znamo da je osvešćivanje prvi korak do rešavanja problema. Sa kafom nemam problema, pošto je takoreći nikada nisam ni pila (osim pnekada u društvu), a deceniju i kusur odbijam je i u 'društvenim situacijama'. Moj greh je (a to sam već priznala) - čokolada! Nisam je ni pogledala posledinjih mesec dana (dobro, lažem: gledam ih čežnjivo, dok izazovno bljeskaju u rafovima, ali se za sada uspešno suzdržavam), samo sumnjam da če apstinencija potrajati. | |
| | | Vasilika Član
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Čet Mar 31, 2011 4:43 pm | |
| Osecam da ce ova tema imati najvise postova ... Upravo mi je otac doneo u kucu sok od narandze (u tetrapaku) dobro je sto aista mrziiiim sok od narandze | |
| | | anasana Urednik
Broj poruka : 2174 Godina : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 09.02.2009
| | | | Vasilika Član
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Ned Apr 03, 2011 8:31 am | |
| Upravo se spremam da pojedem dva kuvana jaja i krisku sira .. Mmmm... I posle kukam kako sam debela ... A imam i kajmak Kraljevacki , nista bolje Al njega cu sklanjati od sebe do daljnjeg . | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Ned Apr 03, 2011 5:34 pm | |
| Kajmak posalji meni | |
| | | Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Pet Apr 08, 2011 7:18 am | |
| Ha ha joj jeste ludi.. Branko ti si isti ko moj muž, on obožava kajmak:) pa kupi mlad na pijaci..ja mogu reći od kad sam vegan..kao nekad meso tako sad mlečni proizvodi i jaja mi se gade..pa ih ne bi dotakla.. 5 kašika šećera je stvarno mnogo, ali ako te teši moja baba pojede 5kg za manje od 2 meseca..i ima 84 god. Ko je sklon gojenju, moj savet je da se bavi rekreativnim sportom, plivanje, aerobik, zumba, pešačenje u prirodi (ima uvek organizovano), a mlečne proizvode i šećer treba izbaciti..oni jako goje.. Pošto je ovo tema guilty pleasures:) ja volim pržene krompiriće (ali ne oceđene na salvetu) već onako masne vruće Mmm:))) a volim i topljenu crnu čokoladu hehe:) Istina je da smo zavisni od aditiva..baš pre neki dan mi kaže drugarica ali ja Ne Mogu bez mleka! ja kažem, to je zato što si zavisna od njega..kao droga..sve to ima hemije na izvoz. Dobra stvar je da smo posadili našu baštu, bez hemije..jedva čekam da pristigne. | |
| | | girlsetsfire Član
Broj poruka : 68 Godina : 38 Zaposlenje : dizajner promo materijala,web dizajner,marketing menadžer...,MAMA hobi : kuvanje Datum upisa : 22.05.2012
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Sub Maj 26, 2012 12:25 pm | |
| ma svega po malo i onda nema histericnog prejedanja ili odricanja. ja svakog jutra pojedem ili pitu ili kolac, makrobioticki naravno jer volim, a ne jer moram da pazim ili to zelim. nekad tost sa puterom od kikirikija, susama ili nesto tog tipa. ako bas moram pojedem i neki nezdrav kolac, jedan je zivot jebiga! | |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Sub Maj 26, 2012 3:07 pm | |
| Bas tako. Ne treba zdravlje da nam bude BOLESNA preokupacija.
| |
| | | girlsetsfire Član
Broj poruka : 68 Godina : 38 Zaposlenje : dizajner promo materijala,web dizajner,marketing menadžer...,MAMA hobi : kuvanje Datum upisa : 22.05.2012
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Sub Maj 26, 2012 3:20 pm | |
| mislim, zdrav nacin ishrane je u mom slucaju izbor, ne prisiljavam se. volim makrobioticku hranu, pakticno sam vegan, ceo zivot sam preferirala ne-mesne namirnice, otkako samoj sebi kuvam osecam se odlicno i napokon mi obroci nisu nuzno zlo tipa dodjem kuci, pitam baku sta ima za rucak, a ona kaze pohovano belo meso i pire, a meni se smucni zivot. mnogi misle da se tako hranim jer pazim kao na liniju blabla.. ne, ja to radim jer VOLIM. svidja mi se i znam da je dobro ) | |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Sub Maj 26, 2012 8:26 pm | |
| Naravno. Ali ne treba biti prestog prema sebi. Npr. upravo sam se vratio sa rodjendana. Jeo sam neke kiflice, salatu i torte. Naravno da to (osim salate) ne spada u zdravu ishranu, ali nista nam nece biti ako to nije svakodnevna navika. Zato sam pio "zdravo" pice - pivo | |
| | | girlsetsfire Član
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Ned Maj 27, 2012 6:23 am | |
| e, pa rodjendani su druga stvar. nikad nisam mogla da odolim bakinim kolacima, a ni svekrvinim. jaja inace ne jede jer nisu ukusna, a ne jer je to "PRAVILO", ako u kolac ide jaje, a ukusan je ne smeta mi. jaje samo po sebi bezukusno, nemam navku da ga jedem niti ga volim. jedino kad sama pravim kolace trudim se da izbacim sve nezdrave sastojke i zamenim ih onim zdravijima cak se i svekrvi svidelo ;P | |
| | | girlsetsfire Član
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Ned Maj 27, 2012 6:24 am | |
| pivo ne pijem, ja sam vise za neka sladunjava vina, posle jedne casice mozes me na leb mazati ) | |
| | | anasana Urednik
Broj poruka : 2174 Godina : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Ned Jun 10, 2012 11:07 am | |
| E ja sam od januara "gresila" sa slatkisima. Naime u jauaru mi j eumro ujka, pa sam u selu za pokoj duse nedelju dana uzimala slatkise, tj kocku secera,bomone, kolace... Pa kad sam se vratila povremeno sam jela domace kolace, pila toplu cokoladu. I vratile mi se glavogoblje kao kad sam jela nezdrav slatkise sa secerom.Resena sam da definitivno osavim te nezdrave slatkise. I za uskrsnji post sam 1 ili 2 puta jela sendvic sa ribom. POsle mi nije bilo dobro, tako da sam definitivno odustala od bilo kog mesa... Ali zato moja "ljubav" prema hlebu bilo koje boje ne jenjava. Bas volim da ga jedem.... | |
| | | girlsetsfire Član
| Naslov: Re: Guilty Pleasures Ned Jun 10, 2012 12:44 pm | |
| postoje zdravi slatkisi a hleb koji je bas kvasca ne pravi probleme, ja samo taj i jedem jako retko crnu cokoladu 80% kakaoa ili neki kolac zasladjen maltexom najbolje ti je jesti semenke, susamov taan uz maltex (da sam to kao mala probala ne bih nikad ni pogledala nutelu) .. ili samo voce. meni voce zadovolji potrebu za slatkim, inace sam veeeliki sladokusac | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Guilty Pleasures | |
| |
| | | | Guilty Pleasures | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |