woodwoman novi član

Broj poruka : 8 Godina : 36 Datum upisa : 29.03.2010
 | Naslov: čorba od shii take gljiva sa kimom Uto Nov 09, 2010 12:37 pm | |
| Za ovu jako ukusnu i zdravu čorbicu potrebno vam je: - 1 veća glavica luka - 2-3 šargarepe - sušene shii-take (4-5 komada, zavisi od veličine) - seckani listovi peršuna - mleveni kim - pahuljice od žitarica po izboru (ovsene, ječmene, pšenične...) - so, biber i slatka aleva paprika Sitno iseckati luk i dinstati ga na ulju dok ne postane staklast. Dodati šargarepu iseckanu na kockice (ako želite da vam čorba bude brže gotova, može i rendana šargarepa), doliti malo vode i dinstati na slaboj vatri dok šargarepa malo ne odmekne. Nakon toga sipati vodu (po želji, ja sam sipala oko 1,5l) i pojačati vatru da voda prokuva. Kada je supa počela da ključa, dodati shii take koje su prethodno samlevene u blenderu (nije neophodno, možete ih i sitno iseckati) i pahuljice po želji (umesto rezanaca, a i da bi se čorba malo zgusnula), smanjti vatru i kuvati još desetak minuta. Pred kraj kuvanja dodati dve kašičice mlevenog kima, seckani peršun i ostale začine po ukusu. I uživajte!  | |
|
Olivera Sprout

Broj poruka : 1162 Godina : 55 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
 | Naslov: Re: čorba od shii take gljiva sa kimom Uto Nov 09, 2010 9:17 pm | |
| Ohoho ovo izgleda kao prava jesenja čorbica! Ja u ovo vreme uvek mislim na čorbicu od budeve, ali ovo je jaaako primamljivo!!!! | |
|
Tea vegan vegan

Broj poruka : 375 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
 | Naslov: Re: čorba od shii take gljiva sa kimom Pon Nov 15, 2010 1:40 pm | |
| | |
|
Sponsored content
 | Naslov: Re: čorba od shii take gljiva sa kimom  | |
| |
|