Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 54 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 54 Gosta :: 1 Provajder Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| ŽUTA SALATA | |
| | Autor | Poruka |
---|
anyayu vege majstor
Broj poruka : 60 Datum upisa : 16.03.2010
| Naslov: ŽUTA SALATA Čet Apr 15, 2010 1:19 pm | |
| POTREBNO:nekoliko listova zelene salete pola šolje kuvanih leblebija izdanci lucerke (nije obavezno) tofu sir ljuti soja sos ZA PRELIV:1 kašičica senfa 2 kašike maslinovog ulja 2 kašike limunovog soka PRIPREMA:Preliv pripremate tako što sve sastojke stavite u manju teglu, koju dobro zatvorite i kratko, vrlo energično mućkate dok ne dobijete kremast sos. Ovaj preliv možete koristiti i za pripremu drugih salata, kao i za mariniranje tofu sira, a možete ga čuvati oko 10 dana u frižideru. Pre svake upotrebe dobro ga promućkajte. Tofu sir nasecite na kocke i marinirajte oko pola sata u ljutom soja sosu, pa kratko propržite u tiganju (po mogućnosti u gril tiganju). Skuvajte leblebije. Nasecite listove zelene salate na tračice. Sve staviti u zdelu, dodati izdanke lucerke (ili neke druge klice). Preliti sa kašičicom - dve sosa, promešati i služiti. NAPOMENA:Po želji u ovu salatu možete dodati i kuvani kukuruz, kao i na kockice naseckanu žutu papriku, mladu tikvicu ili narandžu. | |
| | | Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: ŽUTA SALATA Pet Apr 16, 2010 6:33 am | |
| Mmmm zašto mi ovo radite! )) kakve slike:) ja ne stižem ništa da pravim.. Ej a meni je tofu bio nešto gadan i malo je smrdeo kad sam ga grejala na tiganju, jel to može da se izbegne mariniranjem? Pozdrav:) | |
| | | anyayu vege majstor
Broj poruka : 60 Datum upisa : 16.03.2010
| Naslov: Re: ŽUTA SALATA Pet Apr 16, 2010 1:04 pm | |
| Koliko znam iz razne literature i ljudi koji su makrobiotičari (ali moguće je da grešim, nisam stručnjak, pa neću da tvrdim da sam u pravu), tofu je potrebno termički obraditi, odnosno propeći ga na tiganju ili skuvati. Više mi prija ukus mariniranog tofua, pa ga stoga često pravim sa nekim prelivima i dodacima raznih sosova. Meni tofu nit' smrdi, nit' miriše. Do sada nisam primetila nikakav smrad ili gadan miris ni kod svežeg, ni kod pripreme mariniranog, ni termičke obrade običnog, odnosno nemariniranog tofua. Moguće je da je tom tvom bio prošao rok ili šta li već. Možda je bio dimljeni, pa ti to nije odgovaralo... Ili je jednostavno tvoj nosić osetljiviji od mog. | |
| | | brokolica vege majstor
Broj poruka : 215 Lokacija : Srbija hobi : salsa Datum upisa : 10.06.2009
| Naslov: Re: ŽUTA SALATA Pet Apr 16, 2010 5:02 pm | |
| joj ovo taaako dobro zvuci ..a i izgleda..mmmmmmmmmmmmmmmmmmm | |
| | | Tea vegan vegan
Broj poruka : 375 Godina : 44 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : prevoditeljka hobi : zaštita životinja Datum upisa : 23.11.2009
| Naslov: Re: ŽUTA SALATA Pon Apr 19, 2010 10:35 am | |
| Samo tofu od greenhouse kompanije ne smrdi, svi ostali su mi gadni i ne mogu da ih jedem. Da imam jako osetljiv nos ali to kažu da ima veze sa tim što imam veliku dioptriju i baš slabo vidim tj zavisim od sočiva. Možda zato sve raspoznajem kakvo je po mirisu. E pa nisam znala da tofu može i da se kuva! Moraću da probam.. | |
| | | rain021 vege majstor
Broj poruka : 452 Godina : 67 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 01.05.2010
| Naslov: Re: ŽUTA SALATA Čet Jun 10, 2010 4:07 pm | |
| Meni je ukusniji onaj dimljeni, obican mi ima neki ne bas prijatan ukus | |
| | | sinisa vegan vegan
Broj poruka : 237 Godina : 66 Lokacija : Beograd Zaposlenje : IT hobi : cveće i sve vezano za biljke Datum upisa : 24.07.2008
| Naslov: Re: ŽUTA SALATA Čet Jun 10, 2010 11:42 pm | |
| - rain021 ::
- Meni je ukusniji onaj dimljeni, obican mi ima neki ne bas prijatan ukus
Ali i manje zdrav. Dodaju se aditivi za dehidrataciju da bi bio suv, aditivi za ukas, miris i boju. protrči kroz sušaru samo malo da uhvati koricu, može i u rerni. Tehnologija je slična proizvodnji kačkavalja. Stvar izbora između ukusnijeg i zdravijeg . Ja sam uvek za ono drugo . | |
| | | Tea vegan vegan
| Naslov: Re: ŽUTA SALATA Pet Jun 11, 2010 6:59 am | |
| Da ali džabe kad ne mogu da ga pojedem a da ne bacim peglu, bukvalno mi se običan tofu gadi:( | |
| | | sinisa vegan vegan
Broj poruka : 237 Godina : 66 Lokacija : Beograd Zaposlenje : IT hobi : cveće i sve vezano za biljke Datum upisa : 24.07.2008
| Naslov: Re: ŽUTA SALATA Pet Jun 11, 2010 12:48 pm | |
| - Tea ::
- Da ali džabe kad ne mogu da ga pojedem a da ne bacim peglu, bukvalno mi se običan tofu gadi:(
Pa dobro nemožeš ništa na silu naravno. Onda ga mariniraj i peci ili još bolje baci na roštilj ili dimljeni. Ako si iz Beograda po meni Uljarica ima najbolji dimljeni tofu baš po mom ukusu. Volim da ga gricnem ponekad ili ga ubacim u pasulj. | |
| | | Tea vegan vegan
| Naslov: Re: ŽUTA SALATA Pet Jun 11, 2010 1:50 pm | |
| Nisam, iz NS sam. čula sam da je na kineskoj pijaci na NBG dobar i jeftin tofu, kg za 100 dindži. upada mi ovo "ne možeš" spojeno u oči:) znam da nije lepo ali kad si lingvista to je pforesionalna deformacija.dakle ne mogu, ne bi itd se piše odvojeno (ovo kažem uz osmeh i bez kritike:) inače sam našla u radnji i veganski sir neki cheesy family, lep je a nema casein i rennet, super je za pice, salate itd:) imaju i običan i dimljeni itd:) | |
| | | rain021 vege majstor
Broj poruka : 452 Godina : 67 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 01.05.2010
| Naslov: Re: ŽUTA SALATA Pet Jun 11, 2010 9:47 pm | |
| hmmm...... izgleda da je sve sto jedemo na neki nacin nezdravo ( pridev, nisam lingvista, samo mislim da znam pravopis, takodje s osmehom, kao i Tea ) Citajuci vase postove, pocela sam da se vrtim u krug. S jedne strane mi je drago sto sam svasta cula, a s druge me je to sve poprilicno uznemirilo. Uopste ne vidim modus kako sve to resiti ( danas sam jela snicle od soje ) Salata od sargarepe Izrendati sargarepu, dodati malo majoneza (ulja) , limunovog soka, lisce persuna. To je najjednostavnija varijanta, ukljuciti mastu i napred | |
| | | sinisa vegan vegan
| Naslov: Re: ŽUTA SALATA Pet Jun 11, 2010 11:34 pm | |
| - Tea ::
- Nisam, iz NS sam. čula sam da je na kineskoj pijaci na NBG dobar i jeftin tofu, kg za 100 dindži. upada mi ovo "ne možeš" spojeno u oči:) znam da nije lepo ali kad si lingvista to je pforesionalna deformacija.dakle ne mogu, ne bi itd se piše odvojeno (ovo kažem uz osmeh i bez kritike:)
Savrseno sviđa mi se što si me ispravila, naravno ne ljutim se . Uglavnom se trudim da pišem pravilno i da nađem pravu reč za ono što mislim. Ovde je problem što moraš brzo da kucaš ako to ne uradiš sajt te izloguje i kad hoćeš da postaviš poruku shvatiš da moraš ponovo da pišeš. Najčešće izgubim volju da pišem ponovo zato žurim. Hvala ti pa eto imamo i korektora, inače volim pravopisno i precizno pisanje. Svaka reč ima svoje značenje i svoju težinu. U pravu si ima odličan tofua kod kineza, obično kupim par kila i držim ga u slanoj vodi kao i običan beli sir i traje nekoliko dana | |
| | | Tea vegan vegan
| Naslov: Re: ŽUTA SALATA Pon Jun 14, 2010 9:05 am | |
| Super što se ne ljutiš, obično se svako naljuti:( pa ja onda ćutim. Nikako da stignem daodem do tih kineza kad sam u BG. a Olivera nam je taj tofu pekla na roštilju(mariniran) i bio je sjajan. | |
| | | sinisa vegan vegan
| Naslov: Re: ŽUTA SALATA Pon Jun 14, 2010 10:46 am | |
| Naravno da se ne ljutim a i zašto bih što jes jes. Što se tiče tofua ima još varijanti na temu. Nađi tofu sa mirođijom ima ga u NS-u sigurno, isto ga mariniraj. Onda ga uvaljaj u neko integralno brašno (heljdino na pr.) ili prezle i isprži u mešavini pola ulja pola voda. To je teža varijanta. Zbog ulja ali zato stavljam vodu. Tofu može da se pravi na 100 načina. U ovom periodu sam 100% na sirovom jer su pijace pune voća, prava ikebana, ne bih kuvao na ovim temperaturama, puškom da me nateraš. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: ŽUTA SALATA | |
| |
| | | | ŽUTA SALATA | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |