Broj poruka : 100 Lokacija : beograd Datum upisa : 07.03.2010
Naslov: konoplja seme Ned Mar 07, 2010 4:01 pm
zdravo svima! nedavno sam napravio mleko od konopljinog semena i mnogo mi se dopalo. cuo sam da konopljino seme ima sve esencijalne aminokiseline i hteo bih da ga redovno jedem. ALI: KONOPLJE VIŠE NEMA U BEOGRADSKIM RADNJAMA, KAŽU DO DALJNJEG. Zanima me da li možda neko od članova foruma iz Zagreba zna da li ga ima tamo, bio bih voljan otputovati u nabavku. Naravno, ako neko zna i za neki izvor konopljinog semena u Srbiji, još bolje
hvala!
zelika site admin
Broj poruka : 571 Godina : 53 Lokacija : Les Cedres,Canada Zaposlenje : planer u fabrici metalnih dijelova(inace agronom po struci) Datum upisa : 22.01.2007
Naslov: Re: konoplja seme Pon Mar 08, 2010 12:44 am
pozdrav rawman kako si pravio to mlijeko i kakv je ukus imalo (nazalost ja ne mogu da ti pomognem po tvom konkretnom pitanju ali bi eto mogla da ti pozelim dobrodoslicu )
rawman devoted2raw
Naslov: Re: konoplja seme Pon Mar 08, 2010 7:07 am
zelika ::
pozdrav rawman kako si pravio to mlijeko i kakv je ukus imalo (nazalost ja ne mogu da ti pomognem po tvom konkretnom pitanju ali bi eto mogla da ti pozelim dobrodoslicu )
Samleo sam seme u elektricnom mlinu za kafu, koji sam inace kupio za mlevenje lana i susama. Onda taj prah prebacim u blender i dodam vodu. Blendujem par minuta i procedim kroz gazu. Izgleda komplikovano, ali sve je gotovo za 3 minuta. Mlin u kojem meljem semenje ionako ne perem nikad. Blender operem samo pod vrucom vodom s česme i t o je to. Ukus? Zanimljiv, mnogo lepši kad se napravi šejk od banane Ono što mi se sviđa je da se stvarno super osećam kada popijem to mleko. Razmera konoplja:voda je otprilike 4/5 kašika konoplje:1 čaša vode
POZDRAV!
anasana Urednik
Broj poruka : 2174 Godina : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 09.02.2009
Naslov: Re: konoplja seme Pon Mar 08, 2010 8:58 am
Dobro dosao!
Bas sam pisala o konoplji u namirnicama.
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
Naslov: Re: konoplja seme Pon Mar 08, 2010 10:22 am
rawman ::
ALI: KONOPLJE VIŠE NEMA U BEOGRADSKIM RADNJAMA, KAŽU DO DALJNJEG.
Da li znas, da li je prodavanje konoplje dozvoljeno po zakonu ?
rawman devoted2raw
Naslov: Re: konoplja seme Pon Mar 08, 2010 11:39 am
da, da, jeste, ovu što sad koristim sam kupio još pre 6 ili više meseci u Hema Kheya Neye radnji u Hilandarskoj, a imali su je i u Biošpajzu. Ali sad je nestala. Nije to ista konoplja kao marihuana
radomirp novi član
Broj poruka : 1 Datum upisa : 01.07.2010
Naslov: Re: konoplja seme Čet Jul 01, 2010 3:05 pm
Imas seme konoplje u prodavnicama za kucnje ljubimce, u sekciji za ptice.
ANČICA vege majstor
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
Naslov: Re: konoplja seme Čet Jul 01, 2010 10:56 pm
hehe ako je to ona konoplja kanabis onda si ti sav HIGH LIFE, zar ne? malo se lansiraš sretan??? ok priznajem; moram i ja to kušati, čim kupim novi blender....
pomidora vege majstor
Broj poruka : 178 Godina : 58 Lokacija : Francuska,Dalmacija Zaposlenje : samo za praznike i feste(florist) hobi : crtanje,slikanje,citanje,sukulenti Datum upisa : 11.03.2009
Naslov: Re: konoplja seme Pet Jul 02, 2010 11:26 am
Branko ::
` Mozes posjedovati i prodavati sijeme ali ne smijes saditi (Francuski krivicni zakon ).
ANČICA vege majstor
Broj poruka : 302 Godina : 49 Lokacija : Pula, Hrvatska hobi : obožavam čitati Datum upisa : 07.05.2009
Naslov: Re: konoplja seme Pet Jul 02, 2010 3:37 pm
pomidora ::
Branko ::
` Mozes posjedovati i prodavati sijeme ali ne smijes saditi (Francuski krivicni zakon ).
ali se može jesti, jel tako? ljudi smo snalažljivi
rawman devoted2raw
Naslov: Re: konoplja seme Čet Maj 19, 2011 2:45 pm
LEPA VEST: Konopljnino seme, oljušteno i organsko, uskoro će se prodavati i kod nas u radnjama zdrave hrane. Imao sam priliku da probam proizvode koji će biti uvezeni, pored semena još i ulje i proteinski napitak za sportiste, sve organic i raw. Evo, sastavio sam i mali video recept, kao zagrevanje.
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
Naslov: Re: konoplja seme Čet Maj 19, 2011 8:01 pm
Lepo uradjen recept...
Jassmina Član
Broj poruka : 56 Godina : 51 Lokacija : Novi Sad, Srbija hobi : uzgoj pasa Datum upisa : 14.05.2011
Naslov: Re: konoplja seme Sre Maj 25, 2011 12:45 pm
Da li neko ima iskustva sa lečenjem raka uljem od konoplje?
anasana Urednik
Broj poruka : 2174 Godina : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 09.02.2009
Naslov: Re: konoplja seme Sre Maj 25, 2011 5:29 pm
...Njam,njam....
Poslednji izmenio anasana dana Pet Maj 27, 2011 11:32 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Naslov: Re: konoplja seme Čet Maj 26, 2011 12:17 pm
Jassmina ::
Da li neko ima iskustva sa lečenjem raka uljem od konoplje?
Jassmina, postoji jedan čovek, Amerikanac, o kome se dosta pričalo i na televiziji i na internetu, koji je prema onome šta priča i za šta se zalaže uspeo da izleči u potpunosti sebi rak kože i da pomogne drugima.
Danas on ima svoj sajt i snimio je dokumentarac kako ljudi mogu sebi sami da pomognu na lak način, "uradi sam" metodom. U dokumentarcu promoviše konoplju (njeno ulje) za čija se svojstva (lekovita) zna odavno...
U nastavku ću nakačiti YT linkove o njegovom razgovoru u emisiji HTV-a "Na rubu znanosti", pa pogledaj ... možda dobiješ odgovore na svoje pitanje:
1. Prvi deo emisije
2. Drugi deo emisije
3. Treći deo emisije
4. Četvrti deo emisije
Jassmina Član
Broj poruka : 56 Godina : 51 Lokacija : Novi Sad, Srbija hobi : uzgoj pasa Datum upisa : 14.05.2011
Naslov: Re: konoplja seme Čet Maj 26, 2011 12:51 pm
Nexus hvala, za to sam čula pa me je interesovalo da li neko zna više...
rawman devoted2raw
Naslov: Re: konoplja seme Uto Jul 19, 2011 6:37 am
https://www.youtube.com/watch?v=fYHKSY3VAmc
svetkonoplje novi član
Broj poruka : 1 Datum upisa : 17.01.2012
Naslov: konopljino seme Uto Jan 17, 2012 11:31 pm
Pozdravljam Vas dragi vegetarijanci i vegani. Pišem Vam zbog toga što će ponovo biti sirovo konopljino seme, u našim prodavnicama. Firma svet konoplje se bavi proizvodnjom i preradom konopljinog semena i počela je sa plasmanom semena. Za sada naše proizvode možete naći samo u Novom Sadu, ali ulažemo mnogo truda da ga ima i u ostalim gradovima (Beograd...). Slobodno možete pogledati naš sajt svetkonoplje ili nas možete naći na facebook-u , pošto sam novi član - ne mogu Vam postaviti link...pozz
belleamie novi član
Broj poruka : 42 Godina : 37 Lokacija : Beograd Datum upisa : 06.08.2011
Naslov: Re: konoplja seme Ned Apr 08, 2012 1:24 am
Ima li novosti? Da li je seme stiglo u BG?
arija5 novi član
Broj poruka : 29 Datum upisa : 11.06.2012
Naslov: Re: konoplja seme Uto Jun 19, 2012 6:41 pm
pozdrav svima .... meni treba jedan savet ! kupila sam seme konoplja u prodavnici gde se prodaje hrana za zivotinje odeljak ptice ,e sad imam jedan problem kako ocistiti to seme dali neko zna da mi kaze ??? bila bih mnogo zahvalna na savetu . Predpostavljam da se nemoze koristiti sa relativno tvrdom ljuspicom koju ima .Hvala
arija5 novi član
Broj poruka : 29 Datum upisa : 11.06.2012
Naslov: Re: konoplja seme Pon Dec 31, 2012 3:22 pm
cao drugari ja bih nesto da pitam ako ima nekog da mi kaze, ja sam koristila seme konoplja ono kao preliv za tikvice par puta ali mi ne odgovara ,mislim ukus mi pase ali posle oobroka imam mucninu i ne prija mi ne znam zasto je to tako ,dali neko ima neko objasnjenje. hvala i svima sve naj u novoj
Branko Urednik
Naslov: Re: konoplja seme Pon Dec 31, 2012 5:54 pm