Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 223 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 223 Gosta :: 1 Provajder Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| pariz vegan friendly | |
| | Autor | Poruka |
---|
demonika novi član
Broj poruka : 12 Godina : 37 Lokacija : francuska/hrvatska Datum upisa : 27.01.2009
| Naslov: pariz vegan friendly Pet Jan 30, 2009 5:56 pm | |
| cula sam mnogo francuza da je lakse bit vegan npr. meni koja sam iz hrvatske, tj ne zivim u francuskoj, radi proizvoda. pa reko sto je vama ljudi, jer ja sad zivim u francuskoj, bio trgovine su i vise nego ceste na ulicama, tofu jeftin, seitan jeftin, biljne pastete fine, o zitaricama i mahunarkama svih kultura da i ne pricam. a da li sam rekla da bretanja- pokrajina na sjeveru francuske tradcionalno uzgaja alge vec generacijama, kombu i wakame. utjecaji gomile kultura- libanonski restorani, iranski, o kineskim vijetnamskim tajlandskim da ne pricam, a tibetanska kuhinja mi je postala najdraza od istocnjackih- ne moras uzet kruh sa sirom od jaka, nego je i onaj iz rerne prefin. ma, falafela na sve strane, samo ako je umak od zivotinjskog jogurta ti onda trazi namaz od sezama i svi sretni i siti. ponuda makrobiotickih i veganskih restorana je lijepa, i to njih par najboljih su u finim dijelovima grada, a jedan mali je i na montmarteu. upoznala sam tako par kuharica i fino smo si popricali. jedan vegansko/vegeterijanski restoran u blizini centra pompidour nudi hranu tradicionalne francuske kuhinje s promijenjenim sastojcima, a ambijent je pravo francuski. u blizini parc de luxemborg i panteona nakon setnje se lako ode u prvi otvoreni tibetanski restoran u parizu- jami jami! najbolji sorbeto od borovnice ikada! cetvrt belleville je naseljena kinezima tako da o restoranima u tom podrucju da ne pricam. ruku na srce meni je oko 10eura, ali imajmo na umu da smo u francuskoj iako su stranice na engleskom i francuskom lako se iscita adresa i potrazi dalje pojedini restoran po kritikama:
vec spominjanji link je super i za paris: http://www.happycow.net/
http://www.veggiebulle.fr/restaurants/le-green-garden-restaurant-vegan-
| |
| | | Bed Bob U(ne)rednik (former)
Broj poruka : 747 Godina : 57 Lokacija : Beograd Zaposlenje : ForUMaš hobi : S one strane smokvinog lišća, grickanje zrelih neosušenih raw smokvica Datum upisa : 10.10.2007
| Naslov: Re: pariz vegan friendly Sub Jan 31, 2009 11:45 am | |
| dear demonika , zdravo! u skladu sa Tvojim slikovitim avatarom, je i sadrzina vrlo zanimljive i posve informativne storije oko :Dveganisanja ,,in d" France! ko se hoce englezom praviti, te se ne usudi zatraziti "dip"namazanije pripravljeno od susama u dotičnoj gostioni/konobi, taj neopravdano reskira da svi (R)romuli&(R)removi, kao i wolf-vuci i vučice, ne "budu siti i srećni", ukljucujuci i njega vlastorucno! " u blizini parc de luxemborg i panteona nakon setnje se lako ode u prvi otvoreni tibetanski restoran u parizu- jami jami! najbolji sorbeto od borovnice ikada!" nadam se da taj prvi otvoreni tibetanski resaurant u prestonici francuske nije zatvorenog tipa, jer koliko me secanje sluzi bar na ovom forumu je bilo gro "tibetanski ustrojenih" clanova, koji su svoju kreativnostospoljavali pod raznolikim nick name-ovima:joker: ... eto, simpa prilike da kusaju najbolji sorbeto od borovnice ikada, pa da si priskrbe energiju da Sunce smeju pozdravljati i po BG-maglovitom vege vremenu! no, da se ne ne dadnem zapricati stanovito mnogo, grem se prelisavajuci potsetiti onog henrimilerovskog shtiva, koji me na Paris zbivanija asocira, a glasi: ,,Mirni dani na Klišiju". Ciao! | |
| | | | pariz vegan friendly | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |