| Kacamak | |
|
+5marriex anett Bambina Branko Nikola_subotic 9 posters |
Autor | Poruka |
---|
Nikola_subotic novi član
Broj poruka : 45 Godina : 35 Lokacija : Kumanovo, Makedonija Zaposlenje : student hobi : Knjige, astronomija, Star Trek, prijatelji, priroda i dr Datum upisa : 07.11.2008
| Naslov: Kacamak Ned Nov 23, 2008 9:21 am | |
| | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Kacamak Ned Nov 23, 2008 10:16 am | |
| Eto, jelo je svima poznato, ali ga ne prave svi isto. Nisam nikad dodavao ulje na kraju. Sa cim ga jedes ? Meni je uobicajeno s mlekom. | |
|
| |
Nikola_subotic novi član
Broj poruka : 45 Godina : 35 Lokacija : Kumanovo, Makedonija Zaposlenje : student hobi : Knjige, astronomija, Star Trek, prijatelji, priroda i dr Datum upisa : 07.11.2008
| Naslov: Re: Kacamak Ned Nov 23, 2008 3:02 pm | |
| - Branko ::
- Eto, jelo je svima poznato, ali ga ne prave svi isto. Nisam nikad dodavao ulje na kraju.
Sa cim ga jedes ? Meni je uobicajeno s mlekom. Jao Branko kakvo melko to ne postoji kod nas(vegani). Zezam se, pa jeo sam ga najcesto sa slaninu i sa sira, ali sada cu smisliti nesto posno Mada i bez prilog je super. Stvarno je izvrsno jelo | |
|
| |
Bambina devoted2raw
Broj poruka : 393 Godina : 46 Lokacija : Zemun Datum upisa : 02.04.2007
| Naslov: Re: Kacamak Ned Nov 23, 2008 5:24 pm | |
| odličan prilog za sve! Sos od paradajza sa pečurkama npr...fantastično! ni ja ga ne pravim sa uljem.... ...a nekada sam ga najviše jela sa kiselim mlekom... | |
|
| |
anett site admin
Broj poruka : 896 Godina : 56 Datum upisa : 13.10.2007
| Naslov: Re: Kacamak Pon Nov 24, 2008 5:01 am | |
| Kacamak sam pre jela sa sirom,przenim mesom,a u mom kraju je obavezan na posnim slavama uz ribu...sada ga jedem sa przenim povrcem(moze i kineski mix iz voka)...jednom sam spremila crveni kacamak sa tomatinom i origanom,zanimljiv ukus | |
|
| |
marriex novi član
Broj poruka : 1 Datum upisa : 30.03.2009
| Naslov: Re: Kacamak Uto Dec 01, 2009 1:55 pm | |
| Probajte kacamak sa przenim lukom. Isprzite jednu veliku ili dve manje glavice crnog luka isecenog na rebarca, kad postane staklast, skolonite sa vatre, dodajte jednu ravnu kasicicu zacina i isto toliko aleve paprike. Staviti kacamak u tanjir i prelijte pripremljenim lukom. Probajte, ukus je fenomenalan. Po zelji mozete dodati narendan biljni kackavalj ili tofu. | |
|
| |
dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
| Naslov: Re: Kacamak Uto Dec 08, 2009 1:55 pm | |
| Ja volim da u kačamak, kada ga sklonim sa vatre, dodam seckanu koprivu i promešam. Ulje se doda posle kuvanja, a jede se uz salatu, tofu... | |
|
| |
Blacky87 Član
Broj poruka : 46 Datum upisa : 11.07.2011
| Naslov: Re: Kacamak Ned Apr 21, 2013 7:26 pm | |
| Ja jedem kačamak sladak :DDD Skuvam sa njim suvo voće ( grožđice, smokve, urme sveže ) A kad jedem slan onda izlijem u nauljenu tepsiju i zapečem da se uhvati korica i onda svuvam preliv od pečuraka, ili šargarepe.. ili u njega stavim grašak, kukuruz, sargarepu i tako zapečem | |
|
| |
G_T novi član
Broj poruka : 11 Godina : 35 Lokacija : Surduk Zaposlenje : novopecena domacjica hobi : pravim nakit od zice Datum upisa : 15.04.2013
| Naslov: Re: Kacamak Uto Apr 30, 2013 3:30 pm | |
| Meni je pita od kacamaka super, kada skuvate kacamak stavite jedan deo u podmazan pleh u sredinu stavite fil od pecuraka sa kecapom (blago dinstane), zacinite po zelji i ostatak namazete preko fila, i zapecete. Dok sam bila vegetarianac jela sam sa zapecenim jogurtom od gore, sada stavim samo toliko u rernu da se stvrdne, da bi moglo lepo da se sece. I volim kada ispecem mrvcice hleba na ulju i u njih stavim alevu papriku (domacu, na pijaci kupujem od jedne tete) i so, ionda u ciniju se redja jedan red mrvica jedan red kacamaka i tako sve dok ima i jednog i drugog | |
|
| |
Blacky87 Član
| Naslov: Re: Kacamak Uto Apr 30, 2013 5:32 pm | |
| I ko kaže da mi vegani ne znamo da uživamo | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Kacamak Sre Maj 01, 2013 7:24 am | |
| - G_T ::
- Meni je pita od kacamaka super, kada skuvate kacamak stavite jedan deo u podmazan pleh u sredinu stavite fil od pecuraka sa kecapom (blago dinstane), zacinite po zelji i ostatak namazete preko fila, i zapecete. Dok sam bila vegetarianac jela sam sa zapecenim jogurtom od gore, sada stavim samo toliko u rernu da se stvrdne, da bi moglo lepo da se sece.
Ovo mi se cini interesantno, ali mi nije bas jasno kako pripremas. Udinstas pecurke, skuvas kacamak. Stavis kacamak na podmazan pleh (koliko debeo sloj ?) i onda ? | |
|
| |
G_T novi član
Broj poruka : 11 Godina : 35 Lokacija : Surduk Zaposlenje : novopecena domacjica hobi : pravim nakit od zice Datum upisa : 15.04.2013
| Naslov: Re: Kacamak Pet Maj 03, 2013 7:52 am | |
| Dragi Branko, evo malo jasnije 1. prvo skuvate kacamak ne bas gusto 2.napravite fil od blago dinstanih pecuraka i glavicom luka (mozete da napravite fil od cega god pozelite) 3. zacinite po zelji 4. podmazite pleh 5. stavite pola kacamaka u pleh 6. zatim odgore fil 7. opet kacamak 8. stavite u rernu toliko da se stvrdne da moze da se isece Eh, nekada su nasi stari kuvali kacamak u kotlicu i ostavljali ga da se stvrdne zatim su ga sekli kao hleb.... Jednom prilikom sam probala takav kachamak i verujte mi da je fantastichan. | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Kacamak Pet Maj 03, 2013 9:17 pm | |
| E sad je jasno... Hvala. Samo nemoj molim te da mi persiras. Mozda ti moj broj godina deluje zastrasujuce, ali ja se osecam vrlo mladim | |
|
| |
G_T novi član
| |
| |
Jelena Stojkovic novi član
Broj poruka : 1 Godina : 35 Lokacija : Nis Datum upisa : 31.03.2013
| Naslov: Re: Kacamak Sub Maj 04, 2013 8:59 pm | |
| E ovako ja pravim kacamak Izinstam crni luk , zatim dodam jednu iseckanu papriku , tikvicu ,jednu rendanu sargarepu presun , mirodjiju ,malo zalfije, biber , moze i malo paradajz sosa ,so. zatim sipam vodu u to da provri i nakraju dodam kukuruzno brasno . Probajte veoma je ukusno Prijatno ! | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Kacamak Ned Maj 05, 2013 5:10 am | |
| Ovo deluje bas dobro. Dobro dosla Jelena ! | |
|
| |
Blacky87 Član
| Naslov: Re: Kacamak Ned Maj 05, 2013 7:29 am | |
| Meni je ovaj recept interesantan, iako ga nikad nisam pravio http://www.coolinarika.com/recept/maljuga-slatka-palenta/ | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Kacamak Pon Maj 06, 2013 8:21 pm | |
| Nisam znao za ovu foru sa przenjem brasna... to je verovatno najkriticniji deo recepta.
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kacamak | |
| |
|
| |
| Kacamak | |
|