Zdrava ishrana
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vegetarijanski i veganski recepti - zdravlje na vašem tanjiru!

PrijemPristupiRegistruj sePortalliLatest imagesGalerijaTraži
Zadnje teme
» Sokovnici
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5

» moj kuvar
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan

» kolaci od soje
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan

» Soja poreklo priprema i jos po nesto
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan

» kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka

» Sojino mleko
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan

» Novi clan
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing

» Veganski omlet
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa

» Vitamix blender
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa

» Imate li savet?
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeSre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman

» Totalna terapija Rudolfa Brojsa
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir

» Šta raditi kada su ukućani mesožderi?
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeSre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia

» ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOM
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile

» Musaka od spanaca i pirinca
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile

» potrbni saveti novajliji....
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol

» Tofu - uradi sam
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan

» Koliko nas je na Facebook-u?
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama

» Biljna mleka u aparatu
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko

» 80/10/10 Diet
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko

» Lijek za rak ?
organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381

Ključne reči
keks sladoled proso sirova sremusa namaz vegane piramida puding jogurt majonez sirove tofu kopriva free oraha maslacka indijskih Knjige recepti šargarepa kakao kafa avokado tikvice vegetarijanci
Pristupi
Korisničko ime:
Šifra:
Pristupi automatski pri svakoj poseti: 
:: Zaboravio sam šifru
Ko je trenutno na forumu
Imamo 29 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 29 Gosta

Nema

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm
Čajevi za

organski gajeno voce i povrce

Ići dole 
+5
sinisa
Dani
Olivera
Branko
aleksandra vreco
9 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3
AutorPoruka
aleksandra vreco
Član
Član
aleksandra vreco

Broj poruka : 72
Godina : 44
Zaposlenje : farmaceutski tehnicar
Datum upisa : 08.04.2010

organski gajeno voce i povrce - Page 3 Empty
PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePet Jun 04, 2010 1:38 pm

Crni luk protiv plamenjače
Petsto grama spoljnih ljusaka crnog luka potopiti u 10 lit vode i ostaviti da stoji 10 dana. Nakon prestanka stvaranja pjene razrijediti 1:10 i njome češće prskati paradajz,
Nazad na vrh Ići dole
anasana
Urednik
Urednik
anasana

Broj poruka : 2174
Godina : 45
Datum upisa : 09.02.2009

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePet Jun 04, 2010 3:46 pm

Kuku meni, ispadoh ubica! Pre oko 1 mesec mamin kolega joj je dao punu kesu zelja iz svoje baste. Mama meni dala da ga operem, i kad sam ga izrucila u kadu, bilo je mrava koliko hoces. Sve sam ih podavila.

Ovaj, u nekom zenskom casopisu nasla sam ovo:Cvece Kadifica zbog specificnog mirisa tera mrave iz baste. Dovoljno je posaditi nekoliko biljcica.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.google.rs
aleksandra vreco
Član
Član
aleksandra vreco

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeSub Jun 05, 2010 6:41 am

Evo jedan link sa netoksicnim receptima, pod uslovom da razumete engleski.

http://www.dgsgardening.btinternet.co.uk/recipes.htm
Nazad na vrh Ići dole
sinisa
vegan vegan
vegan vegan
sinisa

Broj poruka : 237
Godina : 66
Zaposlenje : IT
hobi : cveće i sve vezano za biljke
Datum upisa : 24.07.2008

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeSub Jun 05, 2010 1:22 pm

aleksandra vreco ::
Crni luk protiv plamenjače
Petsto grama spoljnih ljusaka crnog luka potopiti u 10 lit vode i ostaviti da stoji 10 dana. Nakon prestanka stvaranja pjene razrijediti 1:10 i njome češće prskati paradajz,

Aleksandra sviđa mi se tvoj recept. Moram to da probam pod hitno. Od svih biljaka najosetljivija mi je stevija koja je već napadnuta. Samo se nadam da ce izdržati 10 dana dok napravim ovaj rastvor. Kad plamenjaca napadne steviju može da ode za par dana jako je osetljiva. Uh ako mi ugine ima da se organski gajeno voce i povrce - Page 3 Tuppogla.
Nazad na vrh Ići dole
aleksandra vreco
Član
Član
aleksandra vreco

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeSub Jun 05, 2010 11:31 pm

Pokusaj rastvor sode bikarbone: u 1l vode sipaj kasiku sode, promuckaj , pa time isprskaj biljke. To ce mozda pomoci dok ne stigne rastvor od ljuske luka.
Nazad na vrh Ići dole
sinisa
vegan vegan
vegan vegan
sinisa

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeNed Jun 06, 2010 2:27 pm

aleksandra vreco ::
Pokusaj rastvor sode bikarbone: u 1l vode sipaj kasiku sode, promuckaj , pa time isprskaj biljke. To ce mozda pomoci dok ne stigne rastvor od ljuske luka.

Hvala na savetu organski gajeno voce i povrce - Page 3 Srculenc si. Ima odmah veceras to da isprobam. Koliko često smem da prskam biljke sa ovim rastvorom? Moj komsija je u litar vode stavio par kapi deterdženta za sudove i deluje ali ipak ne bih koristio tu hemiju.
Nazad na vrh Ići dole
aleksandra vreco
Član
Član
aleksandra vreco

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePon Jun 07, 2010 12:34 pm

Sodom bikarbonom moze da se prska cesto, 2-3 puta nedeljno. Obavezno posle svake kise.
Nazad na vrh Ići dole
sinisa
vegan vegan
vegan vegan
sinisa

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePon Jun 07, 2010 1:25 pm

Prskao sam sinoc sa rastvorom sode bikardone i izgleda da steviji nema leka a i malom bosiljku. Bosiljak mogu da prežalim ali steviju cu da organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_cry . Jedva sam je nabavio i jako je osetljiva a ne bih da je tretiram hemijom. Ako mi uspeju uskoro ću vam predstaviti neke nove povrćke do kojih sam došao putem interneta, Najvažnije je da semenke nisu hibridi i nisu genetski modifikovane biljke kojih nažalost sve više ima u svetu. Tako da treba biti oprezan kad se kupuju semena i rasadi.
Nazad na vrh Ići dole
Dani
Član
Član
Dani

Broj poruka : 123
Zaposlenje : Čudni su životni putevi,veoma čudni.
hobi : Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu
Datum upisa : 09.04.2010

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePon Jun 14, 2010 2:14 pm

Kod mene je bašta katastrofa, što nije kiša i hladnoća sredila sada je vrućina. Mada, obrala sam grašak, koliko je sitniji od prošle godine. Paprika, paradaj su kao končići. Neću da razmišljam o bašti znam da je zemlja veoma loša, plitka. Trebale bi mi godine da je doteram u red ili da kupim novu zemlju. organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_smile
Nazad na vrh Ići dole
aleksandra vreco
Član
Član
aleksandra vreco

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeUto Jun 15, 2010 6:48 am

Moja basta lepo napreduje. Muce me trenutno biljne vasi. Prskam rastvorom koprive, ali to je kratkotrajnog dejstva. Mravi ih dovlace u velikom broju. Takodje imam i vrednu krticu koja je napravila toliko tunela da gde god hocu da nesto rasadim naidjem na tunel.

Paprike sam prskala list po list, ali mi je to nemoguce kod boranije, pasulja i paradajza. Kako vi prskate svoje biljcice, list po list ili onako odozgo?
Nazad na vrh Ići dole
Olivera
Sprout
Sprout
Olivera

Broj poruka : 1162
Godina : 57
Datum upisa : 31.12.2006

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeUto Jun 15, 2010 10:08 am

Ovo je moja mala bašta, ima još nekih dodataka, kao npr uz ogradu. Vidi se da je paradajz gusto posadjen, malo mesta a veliki apetiti...
organski gajeno voce i povrce - Page 3 F_e5gmyosplm_0ec8929

Od paprika prve su krenule ljute, feferone. I paprike, kao i sve ostalo, prskam i zalivam sa koprivinom "čorbom". Izmedju paradajza sam sadila i bosiljak i mentu da odbije štetočine, i za sada je u redu.

organski gajeno voce i povrce - Page 3 F_e5gmyospnm_b4925c3

Kupus prskam "čorbom" od listova paradjaza, pored kupusa su celer i cvekla - iz organskog semena iz Kanade.

organski gajeno voce i povrce - Page 3 F_e5gmyospom_8c68aab

i patlidžan je dobio cvetiće Smile
organski gajeno voce i povrce - Page 3 F_e5gmyosppm_d163450

chery paradajz
organski gajeno voce i povrce - Page 3 F_e5gmyosprm_0634ff5
krastavac

organski gajeno voce i povrce - Page 3 F_e5gmyospsm_9ce6db2

grašak ću uskoro brati
organski gajeno voce i povrce - Page 3 F_ejm4moijbmm_76207bb

tikvice
organski gajeno voce i povrce - Page 3 F_ejm4moijbnm_f55d654
Nazad na vrh Ići dole
http://www.sirovahrana.rs
rain021
vege majstor
vege majstor

Broj poruka : 452
Godina : 67
Datum upisa : 01.05.2010

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeSre Jun 16, 2010 7:20 pm

Olivera, basta ti je divna, svega na relativno malom prostoru organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_biggrin Sigurno je prava uzivancija gledati kako to sve raste, svaka cast organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_cheers
Nazad na vrh Ići dole
Olivera
Sprout
Sprout
Olivera

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeSre Jun 16, 2010 7:25 pm

Hvala rain, imam i salata, sad mi rastu endivije, raštan, biće i bok čoj...salate mi naravno uvek trebaju, samo uberem i direktno u tanjir, a kad počne sezona paradajza, aaa, tad moramo da se okupljamo kod mene da jedemo raw&organic!
Nazad na vrh Ići dole
Dani
Član
Član
Dani

hobi : Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeSre Jun 30, 2010 4:45 pm

Bravo organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_biggrin
Nazad na vrh Ići dole
mimihu
the Expert
the Expert
mimihu

Broj poruka : 300
Godina : 47
Datum upisa : 11.01.2008

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimePet Jul 02, 2010 7:59 am

Kakva bašta .. predivno.
Svača čast, ima tu i te kako da se radi ali i da se jede ...Smile))
Nazad na vrh Ići dole
http://malarotkvica.blogspot.com/
aleksandra vreco
Član
Član
aleksandra vreco

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeČet Avg 12, 2010 8:00 am

Jao drustvo, propade mi sav paradajz organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_sad. Bila sam u nedelju u basti i sve je izgledalo ok, paradajz na svakoj stabljici po 3-4 kg, ako ne i vise. Ubrali smo nekoliko zrelih i vec se radovali kako cemo praviti sok od paradajza za zimnicu. Avaj, jutros odem u bastu, kad imam sta da vidim. Plamenjaca zahvatila svaku stabljiku i puno plodova. Doslo mi je da placem. Ubrali smo oko 1kg paradajza koji se moze jesti, a 10kg sam bacila. Nadam se nekom cudu, da cu uspeti da uberem jos neko kilce, ali mislim da nema nista od toga. Razocarana sam i ocajna, ali valjda je to tako sa poljoprivredom organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_cry.
Nazad na vrh Ići dole
Olivera
Sprout
Sprout
Olivera

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeČet Avg 12, 2010 8:14 am

Jao baš mi je žao Aleksandra!
ja čekam da dozri volovo srce, valjda će opstati, a chery paradajz mi stalno stiže i njega berem svaki dan.
Kupus mi je prilično propao, to su mi i naglasili da neće ići bez prskanja
Nazad na vrh Ići dole
aleksandra vreco
Član
Član
aleksandra vreco

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeČet Avg 12, 2010 1:01 pm

Moj kupus je za sada dobro, al paradajz, jooooj, ne mogu ni da mislim na njega.
Nazad na vrh Ići dole
Dani
Član
Član
Dani

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeUto Avg 17, 2010 10:13 am

Šteta za paradajz. Da li je blizu krompira ili patlidžana?
Sigurno je plamenjača ili je Botritis?
Nazad na vrh Ići dole
sinisa
vegan vegan
vegan vegan
sinisa

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeUto Avg 17, 2010 2:07 pm

Potpuno vas sve razumem koja je to tuga kad gajiš biljku iz semena, paziš i "maziš". Gledaš i uživaš kako raste i onda je napadne neka bolest i sve ti to uništi. Užas! Tako mi je nedavno uvenulo nekoliko mladih stevia a jedva sam nabavio seme iz Paragvaja. To je tek tuga Sad .

Nego da malo dignem moral evo jedne zanimljive pričice: Pričaju na televiziji kako zaštitit krompir od krompirove zlatice, u tom momentu upadne seljak u priču i kaže: "Ljudi ja sam iskorenio zlaticu iz moje bašte". Voditeljka emisije: "Kako Vam je to uspelo"? Seljak: "Ove godine nisam posadio krompir"
Nazad na vrh Ići dole
Dani
Član
Član
Dani

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitimeČet Feb 03, 2011 7:18 pm

Kreće nova sezona. Baštovani, da li ste se počeli pripremati? emotions
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: organski gajeno voce i povrce   organski gajeno voce i povrce - Page 3 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

organski gajeno voce i povrce
Nazad na vrh 
Strana 3 od 3Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Voce,povrce i nasi organi
» Nekoliko razloga zasto treba jesti sivovo voce i povrce!
» Organski germanium GE132
» Jel neko zna gde se moze kupiti....Organski humus, zemlja?

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Zdrava ishrana :: Razno :: Da li znate?-
Skoči na: