| organski gajeno voce i povrce | |
|
+5sinisa Dani Olivera Branko aleksandra vreco 9 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
aleksandra vreco Član
Broj poruka : 72 Godina : 44 Lokacija : Nis Zaposlenje : farmaceutski tehnicar Datum upisa : 08.04.2010
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Pet Jun 04, 2010 1:38 pm | |
| Crni luk protiv plamenjače Petsto grama spoljnih ljusaka crnog luka potopiti u 10 lit vode i ostaviti da stoji 10 dana. Nakon prestanka stvaranja pjene razrijediti 1:10 i njome češće prskati paradajz, | |
|
| |
anasana Urednik
Broj poruka : 2174 Godina : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Pet Jun 04, 2010 3:46 pm | |
| Kuku meni, ispadoh ubica! Pre oko 1 mesec mamin kolega joj je dao punu kesu zelja iz svoje baste. Mama meni dala da ga operem, i kad sam ga izrucila u kadu, bilo je mrava koliko hoces. Sve sam ih podavila.
Ovaj, u nekom zenskom casopisu nasla sam ovo:Cvece Kadifica zbog specificnog mirisa tera mrave iz baste. Dovoljno je posaditi nekoliko biljcica. | |
|
| |
aleksandra vreco Član
Broj poruka : 72 Godina : 44 Lokacija : Nis Zaposlenje : farmaceutski tehnicar Datum upisa : 08.04.2010
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Sub Jun 05, 2010 6:41 am | |
| Evo jedan link sa netoksicnim receptima, pod uslovom da razumete engleski.
http://www.dgsgardening.btinternet.co.uk/recipes.htm | |
|
| |
sinisa vegan vegan
Broj poruka : 237 Godina : 66 Lokacija : Beograd Zaposlenje : IT hobi : cveće i sve vezano za biljke Datum upisa : 24.07.2008
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Sub Jun 05, 2010 1:22 pm | |
| - aleksandra vreco ::
- Crni luk protiv plamenjače
Petsto grama spoljnih ljusaka crnog luka potopiti u 10 lit vode i ostaviti da stoji 10 dana. Nakon prestanka stvaranja pjene razrijediti 1:10 i njome češće prskati paradajz, Aleksandra sviđa mi se tvoj recept. Moram to da probam pod hitno. Od svih biljaka najosetljivija mi je stevija koja je već napadnuta. Samo se nadam da ce izdržati 10 dana dok napravim ovaj rastvor. Kad plamenjaca napadne steviju može da ode za par dana jako je osetljiva. Uh ako mi ugine ima da se . | |
|
| |
aleksandra vreco Član
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Sub Jun 05, 2010 11:31 pm | |
| Pokusaj rastvor sode bikarbone: u 1l vode sipaj kasiku sode, promuckaj , pa time isprskaj biljke. To ce mozda pomoci dok ne stigne rastvor od ljuske luka. | |
|
| |
sinisa vegan vegan
Broj poruka : 237 Godina : 66 Lokacija : Beograd Zaposlenje : IT hobi : cveće i sve vezano za biljke Datum upisa : 24.07.2008
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Ned Jun 06, 2010 2:27 pm | |
| - aleksandra vreco ::
- Pokusaj rastvor sode bikarbone: u 1l vode sipaj kasiku sode, promuckaj , pa time isprskaj biljke. To ce mozda pomoci dok ne stigne rastvor od ljuske luka.
Hvala na savetu si. Ima odmah veceras to da isprobam. Koliko često smem da prskam biljke sa ovim rastvorom? Moj komsija je u litar vode stavio par kapi deterdženta za sudove i deluje ali ipak ne bih koristio tu hemiju. | |
|
| |
aleksandra vreco Član
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Pon Jun 07, 2010 12:34 pm | |
| Sodom bikarbonom moze da se prska cesto, 2-3 puta nedeljno. Obavezno posle svake kise. | |
|
| |
sinisa vegan vegan
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Pon Jun 07, 2010 1:25 pm | |
| Prskao sam sinoc sa rastvorom sode bikardone i izgleda da steviji nema leka a i malom bosiljku. Bosiljak mogu da prežalim ali steviju cu da . Jedva sam je nabavio i jako je osetljiva a ne bih da je tretiram hemijom. Ako mi uspeju uskoro ću vam predstaviti neke nove povrćke do kojih sam došao putem interneta, Najvažnije je da semenke nisu hibridi i nisu genetski modifikovane biljke kojih nažalost sve više ima u svetu. Tako da treba biti oprezan kad se kupuju semena i rasadi. | |
|
| |
Dani Član
Broj poruka : 123 Lokacija : kroz prozor gledam Kozaru Zaposlenje : Čudni su životni putevi,veoma čudni. hobi : Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Pon Jun 14, 2010 2:14 pm | |
| Kod mene je bašta katastrofa, što nije kiša i hladnoća sredila sada je vrućina. Mada, obrala sam grašak, koliko je sitniji od prošle godine. Paprika, paradaj su kao končići. Neću da razmišljam o bašti znam da je zemlja veoma loša, plitka. Trebale bi mi godine da je doteram u red ili da kupim novu zemlju. | |
|
| |
aleksandra vreco Član
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Uto Jun 15, 2010 6:48 am | |
| Moja basta lepo napreduje. Muce me trenutno biljne vasi. Prskam rastvorom koprive, ali to je kratkotrajnog dejstva. Mravi ih dovlace u velikom broju. Takodje imam i vrednu krticu koja je napravila toliko tunela da gde god hocu da nesto rasadim naidjem na tunel.
Paprike sam prskala list po list, ali mi je to nemoguce kod boranije, pasulja i paradajza. Kako vi prskate svoje biljcice, list po list ili onako odozgo? | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Uto Jun 15, 2010 10:08 am | |
| Ovo je moja mala bašta, ima još nekih dodataka, kao npr uz ogradu. Vidi se da je paradajz gusto posadjen, malo mesta a veliki apetiti... Od paprika prve su krenule ljute, feferone. I paprike, kao i sve ostalo, prskam i zalivam sa koprivinom "čorbom". Izmedju paradajza sam sadila i bosiljak i mentu da odbije štetočine, i za sada je u redu. Kupus prskam "čorbom" od listova paradjaza, pored kupusa su celer i cvekla - iz organskog semena iz Kanade. i patlidžan je dobio cvetiće chery paradajz krastavac grašak ću uskoro brati tikvice | |
|
| |
rain021 vege majstor
Broj poruka : 452 Godina : 67 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 01.05.2010
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Sre Jun 16, 2010 7:20 pm | |
| Olivera, basta ti je divna, svega na relativno malom prostoru Sigurno je prava uzivancija gledati kako to sve raste, svaka cast | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Sre Jun 16, 2010 7:25 pm | |
| Hvala rain, imam i salata, sad mi rastu endivije, raštan, biće i bok čoj...salate mi naravno uvek trebaju, samo uberem i direktno u tanjir, a kad počne sezona paradajza, aaa, tad moramo da se okupljamo kod mene da jedemo raw&organic! | |
|
| |
Dani Član
Broj poruka : 123 Lokacija : kroz prozor gledam Kozaru Zaposlenje : Čudni su životni putevi,veoma čudni. hobi : Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu Datum upisa : 09.04.2010
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Sre Jun 30, 2010 4:45 pm | |
| Bravo | |
|
| |
mimihu the Expert
Broj poruka : 300 Godina : 47 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 11.01.2008
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Pet Jul 02, 2010 7:59 am | |
| Kakva bašta .. predivno. Svača čast, ima tu i te kako da se radi ali i da se jede ... )) | |
|
| |
aleksandra vreco Član
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Čet Avg 12, 2010 8:00 am | |
| Jao drustvo, propade mi sav paradajz . Bila sam u nedelju u basti i sve je izgledalo ok, paradajz na svakoj stabljici po 3-4 kg, ako ne i vise. Ubrali smo nekoliko zrelih i vec se radovali kako cemo praviti sok od paradajza za zimnicu. Avaj, jutros odem u bastu, kad imam sta da vidim. Plamenjaca zahvatila svaku stabljiku i puno plodova. Doslo mi je da placem. Ubrali smo oko 1kg paradajza koji se moze jesti, a 10kg sam bacila. Nadam se nekom cudu, da cu uspeti da uberem jos neko kilce, ali mislim da nema nista od toga. Razocarana sam i ocajna, ali valjda je to tako sa poljoprivredom . | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Čet Avg 12, 2010 8:14 am | |
| Jao baš mi je žao Aleksandra! ja čekam da dozri volovo srce, valjda će opstati, a chery paradajz mi stalno stiže i njega berem svaki dan. Kupus mi je prilično propao, to su mi i naglasili da neće ići bez prskanja
| |
|
| |
aleksandra vreco Član
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Čet Avg 12, 2010 1:01 pm | |
| Moj kupus je za sada dobro, al paradajz, jooooj, ne mogu ni da mislim na njega. | |
|
| |
Dani Član
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Uto Avg 17, 2010 10:13 am | |
| Šteta za paradajz. Da li je blizu krompira ili patlidžana? Sigurno je plamenjača ili je Botritis? | |
|
| |
sinisa vegan vegan
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Uto Avg 17, 2010 2:07 pm | |
| Potpuno vas sve razumem koja je to tuga kad gajiš biljku iz semena, paziš i "maziš". Gledaš i uživaš kako raste i onda je napadne neka bolest i sve ti to uništi. Užas! Tako mi je nedavno uvenulo nekoliko mladih stevia a jedva sam nabavio seme iz Paragvaja. To je tek tuga . Nego da malo dignem moral evo jedne zanimljive pričice: Pričaju na televiziji kako zaštitit krompir od krompirove zlatice, u tom momentu upadne seljak u priču i kaže: "Ljudi ja sam iskorenio zlaticu iz moje bašte". Voditeljka emisije: "Kako Vam je to uspelo"? Seljak: "Ove godine nisam posadio krompir" | |
|
| |
Dani Član
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Čet Feb 03, 2011 7:18 pm | |
| Kreće nova sezona. Baštovani, da li ste se počeli pripremati? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce | |
| |
|
| |
| organski gajeno voce i povrce | |
|