Zadnje teme | » SokovniciNed Jul 23, 2023 10:26 am od Arijel5 » moj kuvarNed Jun 21, 2020 2:15 pm od zugicradovan » kolaci od sojeNed Apr 28, 2019 4:11 pm od zugicradovan » Soja poreklo priprema i jos po nestoPon Apr 01, 2019 6:52 pm od zugicradovan » kuhinjski aparati za pripremu sirove hrane?Pet Jan 25, 2019 9:47 am od Pevaljka » Sojino mlekoPet Feb 23, 2018 5:17 pm od zugicradovan » Novi clanSub Jul 18, 2015 9:26 pm od TechnciKing » Veganski omletPet Maj 15, 2015 11:08 am od AmonRa » Vitamix blenderPet Maj 15, 2015 10:44 am od AmonRa » Imate li savet?Sre Mar 25, 2015 11:53 am od Rodman » Totalna terapija Rudolfa BrojsaNed Mar 15, 2015 9:37 pm od statomir » Šta raditi kada su ukućani mesožderi?Sre Jan 28, 2015 10:00 am od Adonia » ZAPECENE MAKARONE SA PARADAJZOMPet Dec 26, 2014 8:58 pm od cmile » Musaka od spanaca i pirincaPet Dec 26, 2014 3:05 pm od cmile » potrbni saveti novajliji....Pet Dec 26, 2014 2:03 pm od jelena1gol » Tofu - uradi samČet Nov 20, 2014 6:22 pm od zugicradovan » Koliko nas je na Facebook-u?Pon Nov 17, 2014 6:49 am od Drama » Biljna mleka u aparatuČet Nov 13, 2014 9:52 pm od Branko » 80/10/10 DietČet Avg 28, 2014 7:56 am od Branko » Lijek za rak ?Pet Jul 25, 2014 10:12 am od armageddon381 |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 57 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 57 Gosta :: 1 Provajder Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 326 dana Sub Sep 17, 2011 2:08 pm |
Čajevi za |
|
|
| Solarna joga | |
|
+11Jassmina dmitras sinisa loonyc Branko brokolica sveMIR rain021 pomidora Megi anasana 15 posters | |
Autor | Poruka |
---|
WEISHAUPT novi član
Broj poruka : 5 Godina : 48 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Arhitekta, slikar i pisac hobi : Esotheria Datum upisa : 24.07.2011
| Naslov: Re: Solarna joga Pon Jul 25, 2011 8:20 am | |
| Svađa. Srpska posla. Ili posledica ovog nevremena? Zna li neko kad će stati ove ogavne kiše. Želim Sunce... | |
| | | Jassmina Član
Broj poruka : 56 Godina : 51 Lokacija : Novi Sad, Srbija hobi : uzgoj pasa Datum upisa : 14.05.2011
| Naslov: Re: Solarna joga Pon Jul 25, 2011 1:38 pm | |
| | |
| | | dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
| Naslov: Re: Solarna joga Uto Jul 26, 2011 8:05 am | |
| Jassmina, hvala za link! WEISHAUPT | |
| | | dmitras the Expert
| Naslov: Re: Solarna joga Uto Jul 26, 2011 8:07 am | |
| Marijak, možeš li da mi odgovorš na gore postavljeno pitanje: da li si podelila vreme sunčarenja na ujutru i uveče, ili radiš svu minutažu odjedom? | |
| | | dmitras the Expert
| Naslov: Re: Solarna joga Sre Avg 10, 2011 4:03 am | |
| Evo jedne fotke za sangejzere: http://www.demotivacije.com/newest/all/sunce-vrati-se-4110.html | |
| | | loonyc Član
Broj poruka : 91 Godina : 38 Lokacija : Subotica Datum upisa : 14.01.2010
| Naslov: Re: Solarna joga Sre Avg 10, 2011 10:44 am | |
| E da, kopala sam po netu i slucajno naisla na upozorenje da ako suncarite obavezno to radite u kombinaciji sa stajanjem bosi na zemlji. Obrazlozenje je naravno dato. Sunceva energija treba da kruzi telom, kada udje kroz oci, i svoj put nastavi prema zemlji, odnosno da energija sunca i zemlje kruze retroaktivno u organizmu. KOliko sam shvatila kao jin i jang. Ako kruzi samo jedna, bez uplitanja druge dolazi do kalcifikacije u organizmu. Zimi metalnu sipku, pa zakopati u zemlju.Na rukama isto imamo tacke koje dobro ''komuniciraju'' sa zemljinom energijom. Ustvari metalna sipka je super stvar, ako je npr padala kisa pa ne mozemo bosi, samo je prebrisemo da je suva i udri po suncarenju Zvucalo mi logicno, pa reko da podelim | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Solarna joga Sre Avg 10, 2011 7:05 pm | |
| Ako sam dobro shvatio, sunceva energija prolazi kroz celo telo, kroz kozu tabana, kroz metalnu sipku, ali ne moze kroz kapke ili suncane naocare. Jel tako ?
| |
| | | anasana Urednik
Broj poruka : 2174 Godina : 45 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 09.02.2009
| Naslov: Re: Solarna joga Čet Avg 11, 2011 10:11 am | |
| - Citat :
- Ako sam dobro shvatio, sunceva energija prolazi kroz celo telo, kroz kozu tabana, kroz metalnu sipku, ali ne moze kroz kapke ili suncane naocare. Jel tako ?
[quote] | |
| | | loonyc Član
| Naslov: Re: Solarna joga Čet Avg 11, 2011 11:09 am | |
| - Branko ::
- Ako sam dobro shvatio, sunceva energija prolazi kroz celo telo, kroz kozu tabana, kroz metalnu sipku, ali ne moze kroz kapke ili suncane naocare. Jel tako ?
Ne, po obicaju, nisi dobro shvatio Sunceva svetlost samo u oku dolazi direktno u dodir sa krvlju, ne preko koze... zato se i radi sungaizing. Zemljina energija samo preko odredjenih tacaka na stopalima i jednom tackom na sakama, tako da propagiranje spavanja na zemlji nema osnovu, samo stajanje ili drzanje nekog predmeta koji provodi struju , provodi i tu vrstu elektromagnetizma. Znaci guma, skaj ili bilo koji drugi ''neprirodni'' materijal od kojeg je danasnja obuca ne provode zemljinu energiju Ni suncane naocare | |
| | | marijak novi član
Broj poruka : 7 Datum upisa : 12.07.2011
| Naslov: Re: Solarna joga Čet Avg 11, 2011 6:52 pm | |
| Pozdrav svim pristalicama sunčarenja.Hvala Bogu stigla sam i ja na 45minuta. | |
| | | Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Solarna joga Pet Avg 12, 2011 9:29 am | |
| - Citat :
- Sunceva svetlost samo u oku dolazi direktno u dodir sa krvlju, ne preko koze... zato se i radi sungaizing.
Te svetlost, te elektomagnetna energija, te specijalna vrsta energije... Ako je u pitanju svetlost, razumeo bih da prodje kroz roznjacu i socivo, do krvnih sudova vec postoji neprovidni deo u oku, ali dobro, ali kako da izadje kroz tacku na tabanu, morao bi taban svetleti... Ili dolazi do transformacije svetlosti u neku drugu vrstu energije koja prolazi kroz tu tacku na tabanu ? Da li se zna u kom delu oka dolazi do transformacije ? Ako svetlost ulazi pa se posle transformise, zasto onda smetaju naocari sa UV filterom koji bi zastitio oci ? Da li je bas UV zracenje potrebno ? Bice da je to ipak neka nepoznata vrsta energije... ali da ne nagadjam ocekujem odgovor. Nemoj me samo upucivati na literaturu... voleo bih to od vas da cujem. - Citat :
- Znaci guma, skaj ili bilo koji drugi ''neprirodni'' materijal od kojeg je danasnja obuca ne provode zemljinu energiju
Kakva sad zemljina energija ? Zar ne dolazi energija od Sunca ? | |
| | | loonyc Član
| Naslov: Re: Solarna joga Pet Avg 12, 2011 10:28 am | |
| Gledaj Branko, niti ces ti poceti da suncaris, niti ja zelim da ostarim objasnjavajuci. Ako te zanima nesto, na zalost uzmi neku literartru, ako ne, mozda neko drugi ima zelju da objasnjava.Verovatno ce neko zeleti da objasni i drugima koje ova praksa zanima. POzz Marijak kakva su iskustva, sad kad je sve gotovo? | |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Solarna joga Sub Avg 13, 2011 8:56 am | |
| - loonyc ::
- Gledaj Branko, niti ces ti poceti da suncaris, niti ja zelim da ostarim objasnjavajuci. Ako te zanima nesto, na zalost uzmi neku literartru, ako ne, mozda neko drugi ima zelju da objasnjava.Verovatno ce neko zeleti da objasni i drugima koje ova praksa zanima. POzz
Naravno da necu suncariti, ali bilo bi posteno prema onima koji ulaze u te vase vode na osnovu vasih napisa ovde da objasnite o cemu se tu zapravo radi. Ako uopste znate i vi. A ja iz ciste radoznalosti pitam. Jer zaista je ovde sve pobrkano, svetlost, pa uzemljenje sipkom (koja provodi struju, ali ne i svetlost). Znam da mnogi (verovatno ni vi) ne znate puno o elektricitetu, elektromagnetizmu, pa vam je mnogo lakse da poverujete u sve to, kao neku dogmu, meni je veruj tesko da progutam takve price. No dobro, posto nisi raspolozena za pricu, ili nemas odgovor pozz i tebi ! | |
| | | irinaperic novi član
Broj poruka : 7 Datum upisa : 10.07.2011
| Naslov: Re: Solarna joga Sre Sep 07, 2011 8:21 pm | |
| Nisam bas mogla da procitam sve postove, zato ne zamerite ako je vec bilo reci o tome. Radi se o slikama koje se vide kada zavrsite sa gledanjem u sunce taj dan, pa kada zazmurite... Na primer, nas tri prijateljice zajedno gledamo u sunce i po isteku vremena kad zatvorimo oci Ana nema nikakve slike, kaze bukvalno mrak joj pred ocima, Sanja kaze da jedva vidi neku zelenkastu tacku i kao dve munje i to ne traje dugo, a ja vidim krug u raznim bojama i to dosta dugo traje... Zanima me da li te razlike ukazuju na nesto? Mislim stvarno je zanimljivo da posle 3 minute gledanja kad zatvorite oci da nista ne vidite... Ako neko nesto zna o tome ili ako ima negde da se procita, javite! | |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Solarna joga Čet Sep 08, 2011 7:34 am | |
| Mislim da ce ovaj primer dosta toga objasniti, probaj :Naknadne slike, ili pa-slike su optičke varke koje koriste adaptaciju oka da bi se, nakon netremičnog gledanja, na neutralnoj pozadini video negativ dotične slike. Gledajte u sliku dole netremice dvadesetak sekundi (najlakše je "zabuljiti" se u jednu od četiri vertikalno postavljene tačke u sredini). Odmah nakon toga pogledajte u neku neutralnu (najbolje belu) pozadinu (prazan papir, zid ili sl.). Na pozadini ćete videti ljudski portret. Reč je o vec spomenutoj osetilnoj adaptaciji. Oko se automatski "privikava" na trenutnu količinu svetlosti. Kod ovakvih kontrasta, pojedini se delovi mrežnjače različito privikavaju na svetlost. Kad se pogleda u neutralnu pozadinu, delovi mrežnjače još ostaju priviknuti na prethodno stanje, odnosno posvetljuju delove koji su bili pretamni (na neutralnoj pozadini rezultirajući svetlijim područjima), a potamnjuju delove koji su bili svetli (rezultirajući tamnim područjima). Uslovno kažemo da slika ostaje na mrežnjači još neko vreme. | |
| | | dmitras the Expert
| Naslov: Re: Solarna joga Čet Sep 08, 2011 7:49 am | |
| Da, to je objašnjenje! Medjutim, smatram da nam upravo taj fenomen pomaže da se udubimo u introspekciju i nastavimo meditaciju započetu gledanjem u Sunce na drugom nivou. Hira tvrdi da je ta ''slika'' i da su te boje veoma bitne. Lično, kada se pojave zelena i bela posle sunčarenja, ulazim u stanje izuzetnog mira (hehe, dugo se već ta kombinacija nije pojavila). Ovo pišem, zato što sam to primetila tokom ovih osamnaest i po minuta do kojih sam stigla (hoću reći: moj iskaz je iskustveno potkrepljen i u mom slučaju tačan). A desi se i da boje i slike veoma brzo nestanu posle sunčarenja... Ipak, čudno mi je da nema baš nikakvih efekata kod tvoje prijateljice. | |
| | | irinaperic novi član
Broj poruka : 7 Datum upisa : 10.07.2011
| Naslov: Re: Solarna joga Čet Sep 08, 2011 1:45 pm | |
| Mnogo vam hvala na objasnjenjima... Veoma su mi korisna... Jos je zanimljivije da ta prijateljica koja nista ne vidi boluje od raka i trenutno je na hemioterapiji... zato smo i pocele da gledamo zajedno. Zbog nje, a nas dve kao podrska... Zato me posebno zanima sta znace te "slike" nakon gledanja u sunce... Ako ima jos nekih iskusatva, pisite! | |
| | | dmitras the Expert
| Naslov: Re: Solarna joga Pet Sep 30, 2011 4:34 pm | |
| Skoro 22 minuta! Još malo, pa ću biti na pola puta. Evo linka, koji nam može biti od koristi: http://weather.ie.msn.com/local.aspx?wealocations=wc:YIXX0005&q=Beograd%2C+Srbija
Pokazuje temperature, vreme izlaska i zalaska Sunca i ono najvažnije - indeks zračenja!
Merenja se vrše na svaka tri sata, doduše, ali pošto nisam otkrila ni jedan sajt kod nas koji pokazivao trenutnu jačinu zračenja, ovaj mi predstavlja pravo olakšanje.
Dakle, jasno je da je već u sedamnaest časova UV indeks - nula (a kod mene je sigurni sat počeo u sedamnaest i petnaest). | |
| | | dmitras the Expert
| Naslov: Re: Solarna joga Čet Mar 22, 2012 8:54 am | |
| Sangejzeri, dočekasmo proleće! Kako ste se snalazili u toku zime? Jeste li sunčarili, ili ste ''napravili pauzu''? Ne moju sreću, ispostavilo se da mogu da gvirim na Sunce u toku pre podneva iz kupatila, tačnije - iz kade , pa nisam prekinula praksu. Javljam se sa skoro trideset i pet minuta. Raduje me što sam stigla do poslednje trećine procesa. | |
| | | anasana Urednik
| Naslov: Re: Solarna joga Pet Apr 27, 2012 1:32 pm | |
| IZ KURIRA:
Umrla jer se hranila samo sunčevom svetlošću
CIRIH - Jedna Švajcarskinja umrla je od gladi posle odluke da se odrekne hrane i da snagu crpi jedino iz sunčeve svetlosti, potvrdile su švajcarske vlasti. Dokumentarni film "Na početku beše svetlo" u kojem dvojica muškaraca tvrde da čovek može da preživi bez uzimanja hrane i pića, već samo uz pomoć sunčeve svetlosti, podstakao je Švajcarkinju, kojoj su mediji dali ime Anu Gut, da pomisli da može da se hrani sunčevom svetlošću. Taj duhovni ekspertiment platila je životom. Posle dugih priprema ona je 2010. godine rešila da živi samo od vazduha i da ne truje svoje telo hranom. Njena deca su bila zabrinuta jer je njihova majka bivala sve slabija i povučenija u sebe. U januaru prošle godine je preminula, a obdukcijski nalaz je pokazao da je umrla od gladi, prenosi švacarski list "Tagesancajger", a državno tužilaštvo švajcarskog kantona Argau je pokrenulo istragu. Ona je prva žrtva "duhovnog izglađivanja" u Švajcarkoj, ali je u svetu bilo sličnih slučajeva. Pre nje takvo svoje duhovno uverenje životom su platili jedan Nemac, Novozelanđanka i Australijanka.
II
Ovo je primer jos jedne zrtve solarne joge i drugih vestina; Sledbenici bredаrijаnske sekte (od engleske reči „breаth“, što znаči dаh) veruju dа mogu dа žive sаmo od suncа i dа energijа koju uštede izbegаvаjući vаrenje hrаne i pićа može dа se trаnsformiše u fizičku, emocionаlnu i spirituаlnu energiju. Premа pisаnju listа, slični slučаjevi zаbeleženi su i u Nemаčkoj, Britаniji i Austrаliji. Tаko je Veriti Lin (49) iz Austrаlije umrlа 1999. godine u pokušаju dа 21 dаn živi bez hrаne. Izvodi iz njenog dnevnikа otkrivаju dа je odbijаlа hrаnu i vodu, čvrsto verujući dа će joj “duhovno pročišćenje” pomoći dа se “psihički i mentаlno” regeneriše. A iskustvo nаšeg čovekа koji je uprаžnjаvаo solаrnu jogu možete pročitаti na donjem linku:
http://www.cps.org.rs/solarna_joga.pdf
| |
| | | Branko Urednik
| Naslov: Re: Solarna joga Pet Apr 27, 2012 8:50 pm | |
| Koristan tekst, da upozori ljude da se ne igraju sa svojim telom i neproverenim teorijama.
Nesto ti onaj donji link http://www.cps.org.rs/solarna_joga.pdf ne radi.
| |
| | | dmitras the Expert
| Naslov: Re: Solarna joga Sub Apr 28, 2012 7:32 am | |
| Da, ne radi link. Evo sta pise: Server je razumeo upit, ali odbija da ga izvrši. Zao mi je tih ljudi. Precenili su svoje mogucnosti. Nije mi samo jasno kako neko moze da kopni, a ne vrati se hrani i picu? Kud` im se dede instinkt za prezivljavanjem? Evo, napisacu i kako se ja osecam u ovoj, zavrsnoj fazi po pitanju hrane. Ponekada jedem ne zaustavljajuci se, a ponekada mi je dovoljan jedan obrok dnevno, ali uz mnogo tecnosti. Kada se posle suncarenja vratim kuci i popijem cedjeni sok od voca i povrca stvarno mi vise nista nije potrebno do sutra u neko doba. I primetila sam da mi se sve manje jede termicki obradjena hrana, prosto bih ponekada jela samo voce, ali u veeelikim kolicinama! Tako da cesto smazem po dve-tri banane, veliku jabuku i nekoliko kivija odjednom... Ili samo operem zelenu salatu, sremus, beli i crni luk, persun, pa se ozderem. Pri tome, ne da nisam izgubila ni gram, nego sam dodala koligram, mozda i kilogram i po. Svako ko primeti rapidan gubitak telesne tezine morao bi da preispita svoju odluku i praksu. Uostalom, i sami ucitelji solarne joge upozoravaju da ne treba ``odluciti`` da se ne jede, nego da treba jesti kad smo gladni (ali ne i iz navike!). Treba osluskivati potrebe organizma, a ne nametati mu kojekakve rezime koje bi mi zeleli da sporovodimo. Oni se cesto pretvaraju se u torturu tela i psihe. | |
| | | dmitras the Expert
| Naslov: Re: Solarna joga Sub Apr 28, 2012 7:32 am | |
| E, sada idem da se obrusim na voce! | |
| | | anasana Urednik
| Naslov: Re: Solarna joga Pet Maj 04, 2012 11:46 am | |
| Evo kopi-past sa tog linka:
Dnevnik borbe protiv Đavola Dragan Popović
Pre godinu i po dana moja supruga Milica je obolela od raka. Pošto sam znao da zvaničnu medicinu kontrolišu nemoralni ljudi i da lekari zvanične medicine ne mogu da joj pomognu, pokušao sam da nađem lek protiv ove teške bolesti na internetu. Tragajući po internetu, našao sam sajt na kojem se govorilo kako se “solarnom jogom” može pobediti rak. Naručio sam knjigu “Solarna joga” od Miroslava Kiša iz Novog Sada u kojoj se govorilo o “isceljujućim” tehnikama gledanja u sunce. Počeo sam da primenjujem jednostavne tehnike iznesene u toj knjizi i bio sam šokiran – upoznao sam duhovni svet za koji do tada nisam mogao ni da sanjam da postoji. Zbog tog “gledanja u sunce” ili solarne joge, sada sam se i ja našao u velikim problemima. Bio sam danima manipulisan od strane duhovnih bića, za koje nisam odmah znao da su demoni ili pobunjeni anđeli. U tekstu koji sledi, opisano je moje strašno i jezivo iskustvo koje sam imao sa demonima. Prema instrukcijama solarne joge, potrebno je svakog dana gledati u sunce, u periodu kada sunce izlazi ili kada sunce zalazi (to traje oko sat vremena ujutru i uveče). Prvog dana treba gledati 10 sekundi u sunce, a onda svakog dana povećavati dužinu gledanja u sunce za još 10 sekundi, dok se tako ne dođe do ukupnog gledanja u sunce u trajanju od 45 minuta na dan. Navodno, gledanjem u sunce dobijamo “životnu energiju”, tako da nam nije potrebno da jedemo hranu, a usput se lečimo. Dnevnik koji sam napisao, na početku svakog odeljka, sa leve strane, iznosi podatak koliko sam tog dana dugo gledao u sunce, a skroz desno je zapisan datum. Iako je moja žena umrla, ja sam tragajući za lekom za njenu bolest, upoznao Boga koji me je spasao iz kandži demona. Nadam se da će ovaj dnevnik pomoći nekome da se sačuva od strašnih sotonskih prevara, u ovom slučaju od prevare zvane “solarna joga” ili “gledanje u sunce”, kao što je mene spasilo iskustvo bivšeg okultiste, koje sam kasnije našao na internetu.
2’30’’ Prvo buđenje 16/08/2010 Došao sam kod supruge Milice u bolnicu! Ona je spavala, a ja sam seo pored nje i gledao je kako spava. Bilo mi je žao da je probudim pa sam čekao da se sama probudi. Međutim, pošto je to potrajalo, ja sam počeo da razmišljam da je budim, i mislima sam počeo da je zovem: ”Milice, Milice.” Posle par poziva mislima “Milice” ona je počela da se budi. Ja sam prekinuo misli i ona je nastavila da spava. Ponovo sam je pozvao mislima i ona se probudila! To sam ponovio i posle podne, i opet sam je probudio mislima, a ne glasom! 2’40’’ Ponovo buđenje 17/08/2010 Danas sam ponovo probudio Milicu mislima! 3’00’’ Uspavljivanje 20/08/2010 Kada smo legli u krevet, Milica se nekontrolisano trzala jer je bila jako bolesna. Ne znam zašto, prineo sam moju ruku blizu njene glave i mislima sam joj sugerirao da prestane da se trza i da zaspi. Ona je prestala da se trza i u polu-snu je upitala: “Šta je to?” i malo pridigla glavu. Ja sam povukao ruku nazad i rekao: “Ništa, spavaj.” Posle toga ona je zaspala. 4’00’’ Buđenje pred Draganom 27/08/2011 Ovaj put sam pozvao ćerku Draganu da gleda, i ja sam vrlo brzo i lako probudio Milicu za desetak sekundi. Kad sam je probudio upitala je: “Jesam li nešto rekla?” Budim Milicu da bih samog sebe uverio da ovo funkcioniše (prenos misli na daljinu). 5’40’’ Buđenje pred Darkom 10/09/2010 Danas sam probudio Milicu, ali sam zvao sina Darka da gleda kako to radim. Dana 22/09/2010 moja Milica je preminula. 3 12’20’’ Buđenje Darka pred Draganom 06/11/2010 Darko celu noć nije bio kod kuće. Došao je izjutra, doručkovao i legao oko 8 sati. Onda sam ga mislima prubudio oko 9.30 min, kada je imao najdublji san. To je sve gledala ćerka Dragana. Sebe sam često pitao zašto mi treba to da mogu nekog da budim? Međutim, ispostaviće se da je to potrebno za nešto mnogo uzvišenije, kako sam ja mislio tada, a to je mogućnost slanja poruka! 9’40’’ Prvo viđenje 12/10/2010 Doživeo sam ČUDO. Izjutra oko 9.30, sin Darko je vozio, Dragana je sedela pored njega, a ja na zadnjem sedištu. Odjednom, došlo mi je da zažmurim. Kad sam zažmureo, posle crne boje video sam “sneg” kao na starim crno-belim televizorima, a posle toga video sam roze boju, a zatim su se pojavile tačkice kao pikseli na kompjuteru. Te tačkice - pikseli počeli su da se polako grupišu i video sam da se stvara neki lik - to nestaje, pojavljuje se ponovo roze boje, a zatim ponovo tačkice koje se ponovo grupišu i stvaraju lik. Ovaj put puno kvalitetnije i ja prepoznam Milicin lik (lik supruge). To opet nestaje i konačno treći put ponovo se formiraju tačkice i dobijem čistu jasnu sliku Milicinog lika. Rećiću i to da sam je ja video iz profila, pa je onda ona okrenula glavu i dala mi osmeh. Posle toga sve je nestalo. Želim da kažem da je ona u licu izgledala mnogo mlađa, kao da ima 24 - 25 godina. 16’50’’ Drugo viđenje 24/12/2010 Ovaj put oko 14 časova, dok je Dragana vozila, opet sam zažmureo i dobio sam roze boju, ali ne pravougaonog oblika kao prvi put, vec u obliku srca, pa se onda pojavila Milicina slika – lik. Ona se samo nasmešila i sve je nestalo. Ovaj put nije bilo “snega”, ni grupisanja tačkica, već samo roze boja, a posle toga Milica, ali nemam ton - ništa ne čujem. 4 18’50’’ Anđeoska lepota 08/01/2011 Danas sam video Milicu u 14.30, prvi put do pola figure, jer sam pre video samo glavu. Bila je neopisivo lepa (što bi narod rekao “anđeoska lepota”). Imala je predivnu frizuru i haljinu prelepog dizajna na kojoj je preovlađivala crna boja. Slika je bila blago obojena. Ona sa nekim priča i ovaj put se ne obraća prema meni. Na žalost sve traje jako kratko – 5 - 6 sekundi, tako da ne mogu da popamtim sve detalje. Da kažem i to da ja ništa ne čujem od nje i onih tamo koji su oko nje. 19’30’’ Nije sama 22/01/2011 Jutros u 5 časova video sam DaMilicu kako priča sa nekim, a onda se “kamera” kroz koju ja primam sliku okreće i vidim kristalno jasno, u crno-beloj tehnici, mnogo naroda. Oni uglavnom nešto pričaju. Ja još uvek nemam ton. I onda kamera kao da ide između naroda i vidim likove jedan po jedan. Nikoga ne prepoznajem. Likova je bilo jako puno, brzo su se menjali i bili su približno istih godina. Nisam video ni starce ni decu. 20’00’’ Kolor 26/01/2011 Prikazala mi se Milica tri puta, ovim redosledom: 2.39 časova: Prvo vidim žutu tačku kao svetlo, a onda vidim nju. Sada prvi put vidim jasno u boji. Do sada su slike uglavnom bile crno-bele ili neke slabe prozirne boje. Ona se nalazi kao na nekoj livadi jer je sve zeleno oko nje. Osmehnula mi se i sve je nestalo. 3.50 časova: Sada je u plavoj haljini sa belim prugama, dala mi mi je osmeh i opet nestala. 5.00 časova: Pozdravlja se sa nekim osobama (ima ih dosta) i ne obraća se prema “kameri”. Sva tri puta slika nije loša, ali je jako deformisana, rastegnuta, ispupčena, pa ponekad ružno i strašno izgleda. 5 21’10’’ Odmor i vez 05/02/2011 Milicu viđam nekoliko puta. Slika je dosta čista, ali jako mala. Jednog momenta slika se poveća i vidim je jako čudno. Ona se ne pomera, leži, i kao da spava - odmara ali su oči otvorene. Pored nje sam video nekakav vez sa nekom pticom, koja je u zaletu sa raširenim krilima pa hoće da poleti. Ptica je velika kao roda ili flamingo, ali glava joj je čudna, nije sa planete Zemlje. Mislim da sam nešto čuo, ali nisam siguran, jer u glavi mi non-stop pišti. 21’20’’ Čudni ljudi 06/02/2011 Milicu sam video dok sam bio u Hondinoj prodavnici sa Draganom da kupimo auto. Opet vidim razne ljude, sve nepoznate. Među njima vidim i čudne ljude sa malo drugačijim glavama, nisu sa planete Zemlje. Podsećaju me na Miki Mausa jer su im usta izdužena, a na vrhu nos kuglast, ali bez onih velikih ušiju. Vidim čoveka sa uvrnutim brkovima u mornarskoj majici i sve kolutovi dima oko njega, ali ne vidim cigaretu? 21’20’’ Deca, magnetni talasi 07/02/2011 U 3.55 ujutru: Vidim Milicu. Ne pomera se, samo čudno trepće kao po nekom ritmu. Posle toga vidim prvi put neku decu od 6-10 godina. U 4.55: Opet ona i kao da se nalazi u nekoj mreži koja podseća na Teslinu mrežu za elektro-magnetne talase. Slika je loša, nekako prozirna, crno-bela. 21’20’’ Pokušaj kontakta 08/02/2011 Pokušavam mislima da je zovnem, da mi se javi glasom, i kao odgovor ne vidim nju, samo jedno veliko srce koje pulsira. Opet pokušavam da je zovnem, i kad joj kažem: “Javi se glasom”, kao odgovor dobijem seriju srca. I ovaj put vidim nepoznate osobe. Sve je u crno-beloj tehnici. 6 24’40’’ Opet srca 13/02/2011 Vidim mnogo likova, nikog ne prepoznajem, pa sam upitao: “Gde je Milica?” I kao odgovor, video sam u nizu srca koja lete kao kad na nebu lete ptice u redu jedna iza druge. 22’50’’ Žmurenje 21/02/2011 Posle gledanja u Sunce zažmureo sam kao što to uvek i radim. Tokom žmurenja pojavila se Milica na kratko, a posle nje sve slike su bile u obliku srca u raznim bojama. 23’40’’ Da – da 03/03/2011 U 5 ujutru: Ponovo vidim Milicu, slika je loša. Samo se osmehnula i počela da klima glavom kao da hoce da kaže: “Da, da, to sam ja!” U 6 ujutru: Ponovo Milica, ali u vrlo krupnom planu, tamna slika i izgleda kao da mi je tu ispred nosa. 24’40’’ Strašno 05/03/2011 U 5.38 ujutru: Vidim Milicu do pojasa, a u pozadini leti golub i u nogama nosi srce. Posle toga vidim mnogo nepoznatih ljudi. Vidim jednu staricu sa jako dubokim borama na licu, mnogo ružna i po borama dao bih joj 500 godina starosti. Vidim jednu ženu koja izbacuje vilicu iz usta, pa muškarca koji izbacuje oči iz glave, mnogo strašno i ružno, pa sam prekinuo seansu. 24’10’’ Opet pokušaj kontakta 07/03/2011 U 6.10 ujutru: Vidim puno nepoznatih ljudi. Pomislim: “Milice, javi se”, i kao odgovor pokaže mi se malo crno srce kao da se upali. Svaki put kad ja pomislim “javi se”, svaki put se upali to malo crno srce. 7 24’10’’ Konačno kontakt! 09/03/2011 U 3.15 ujutru: U dosadašnjim pojavljivanjima Milice shvatio sam da ona zna da ja nju i njih tamo ne čujem, jer je njeno ponašanje to pokazalo. Kada se obraća meni, uvek ćuti, ili mi šalje simbole. Zato sam hteo da proverim da li ona mene čuje i da li smo u istom vremenu. Uradio sam sledecu stvar. Pozvao sam je mislima i rekao: “Molim te Milice, digni levu ruku.” Prvo se pojavila ruka do lakta u vertikalnom položaju na crnoj podlozi, pa je nestala, a onda se počela formirati slika njenog lica. Kvalitet slike je bio toliko dobar da sam bio zbunjen, da li je to slika ili je to ona stvarno ispred mene? Kako se slika povećavala, kvalitet je opadao, pa sam je video do pasa, ali još uvek sa dobrim kvalitetom. Digla je levu ruku onako kako sam je zamolio, i počela je da maše levodesno. U 6 ujutru: Isto jutro sam je pozvao i opet sam je zamolio isto. I ona je to ponovila. Rekao sam: “Hvala ti Milice.” To traje jako kratko 5 - 6 sekundi. 24’10’’ Još jedna provera 10/03/2011 U 5.15 ujutru: Pozvao sam Milicu i rekao joj: “Hajde Milico, maši mi sa dve ruke.” I opet, kao predhodni dan, prvo vidim dve ruke do lakta na crnoj podlozi kako mašu, pa posle toga mnogo ljudi (dvadesetak) i svi oni mašu sa dve ruke. Svi su bili veoma veseli. I kamera opet ide od jednog do drugog lika (na žalost, nikog ne prepoznajem) i kada je stigla do Milice ona mi je levom rukom poslala poljubac. Rekao sam: “Hvala ti Milico”, i sve je nestalo. I ovaj put sve je trajalo jako kratko. Kvalitet slike je bio osrednji. 24’20’’ Možda 11/03/2011 Pozvao sam Milicu i zamolio je da mi pokaže njenu i moju majku. Ćerku Milicu nisam video, ali sam video dve ženske osobe. Slika je bila jako loša i kratka tako da nisam mogao da prepoznam te dve osobe. 8 24’20’’ Pokušaj 12/03/2011 Video sam Milicu, pa onda dve ruke (najverovatnije njene) kako pravi neke znakove, ali slika je jako loša i ja joj kažem da prekine, jer ne vidim, i sve je nestalo. 24’20’’ Ponovni pokušaj 13/03/2011 Opet Milica daje znake rukama, ali je slika jako loša i sve se prekida. Ovih dana duhovnost mi je slaba. 24’30’’ Šalje simbole 15/03/2011 Vidim Milicu dva puta. U 2.30 ujutru: Ona mi baca srce iz njenih ruku. U 5.15: Ona iz njenih ruku izbacuje lepog belog goluba (izrazito bele boje). 24’40’’ Opet simboli 16/03/2011 Vidim Milicu nakratko, ona je kao dunula prema meni. Tada je iz njenih usta izletelo mnogo malih srca, kao kad deca duvaju u sapunicu i prave balončice. 24’50’’ Ružni ljudi 17/03/2011 Ovaj put nema Milice, ali vidim mnogo ružnih ljudi. Sa iskrivljenim i kukastim nosevima, sa duplim očima, deformisana lica. Vidim i dve šake, slika je idealnog kvaliteta. Te dve šake su čudno ukrštene. Palčevi su nemoguće zavrnuti unazad, kažiprsti izlomljeni nekoliko puta u cik cak liniji, a ostali prsti uvijeni između sebe dva po dva. I nemoguce veliki razmak između kažiprsta i srednjeg prsta. Posle toga opet neka mreža po kojoj prolaze varnice u zelenoj boji. 24’50’’ Simboli 18/03/2011 U 3 sata ujutru: Vidim Milicu vrlo kratko i to u krupnom planu, i iz njenih očiju izlaze mala srca i lete joj oko glave kao mali leptirići. 9 Vidim opet nepoznate ljude, a i dvoje dece oko desetak godina. Slika dosta loša. 24’50’’ Pisana poruka 19/03/2011 Više sate neću upisivati, dosadilo mi je da pamtim, samo ću naglasiti: dan, noć. Ove noći nema Milice, ali ima puno drugih osoba. Jedna osoba, ne znam da li je muško ili žensko, slika je mnogo loša, ogrnuta sa mantijom i kapuljačom, držala je u ruci kao malu tepsiju, mućkala je sa tom tepsijom i onda kao da izbacuje nešto iz nje. I tada je izletelo mnoštvo tačkica žuto-zelene boje. Te tačkice su se grupisale i ispisale tekst koji je bio jako sitan za čitanje. Rekao sam “Ponovi molim te!” I on-ona je ponovio i opet ne mogu da pročitam, vidim samo na kraju broj 88 (pretpostavljam šta je to). Kada sam ispričao i opisao mom sinu Darku šta sam video on mi je rekao da se ta osoba zove (Grim Reaper) i na internetu mi je pokazao njegovu sliku (vidi sliku dole). Tada sam ja ustanovio da sam baš tako odevenu osobu i video. Da bi bilo autentično, ja sam izbrisao kosu-alatku, dodao mu posudu u ruku i napisao broj 88.
24’50’’ Četiri načina 26/03/2011 Vec desetak dana “nema” Sunca, pa mi je duhovnost jako opala, a glad i apetit povećao. Ipak, svaku noć viđam simbole napravljene od ruku, tačnije od šaka, a sinoć i od stopala. Svi simboli su krajnje nejasni, a kvalitet slike crno-bele jako loš. Da objasnim kako ja to vidim onaj svet. Prvi način To mi se desilo prvi put, a i kasnije. Slika se formira tako što prvo vidim roze boju, pa se ta boja povlači, a onda iza nje ostaje mnogo tačkica kao pikseli, pa se onda te tačkice grupišu i tako formiraju sliku. Kvalitet je osrednji. Sve se to dešava zatvorenih očiju. I ovo je jedina metoda kojom ja svojom voljom mogu da dobijem sliku. Drugi način Za mene najkomforniji, a to je da ja one koji su otišli, a ne kako mi to glupo kažemo “umrli”, vidim otvorenih očiju. To mi se desilo tri puta. Milicu sam video dva puta na plafonu i jednom na zidu otvorenih očiju. To ne znači da je ona stvarno bila na plafonu i zidu. Sada ću to da pojasnim. Kada se to desilo duhovnost mi je bila na najvišem nivou. To znači da sam uzastopce desetak dana zaredom, bez preskakanja (svaki dan) gledao Sunce, pa sam bio pun energije i jeo veoma malo. Ceo dan jedan pojedem paradajz ili jednu viršlu ili jednu palačinku. Ležao sam na krevetu i gledao u plafon, i odjednom vidim Milicu. Skrenem pogled levo i njen lik ode levo, skrenem pogled desno i njen lik ode desno. Isto mi se to desilo i kada sam je video na zidu. To znači da moje oko u ovom slučaju ima dvostruku ulogu. Prva uloga je uloga projektora. Kao što filmski projektor projektuje sliku na filmsko platno, tako i moj mozak pobuđen Sunčevom energijom odnekud iz univerzuma prima signal, procesuira ga i kroz oko šalje sliku na prepreku (plafon zid). Druga uloga je, kao i do sada, da gledam, pa ja tako vidim tu sliku. Kvalitet slike je osrednji, a slika je nekako prozirna. Treći način Zatvorenih očiju trodimenzionalna slika jednostavno dođe, a kvalitet je toliko dobar da sam ja zbunjen, pa neznam da li je to slika ili je Milica stvarno ispred mene. 11 Četvrti način Kad zažmurim sve je crno, pa se onda sa leve ili desne strane “upali lampica”, osvetli unutrašnjost i onda vidim simbole napravljene od šaka i stopala, a i druge razne crteže nerazumljive za mene. Sistem je sličan kao kada na digitalnom satu pritegneš dugme da osvetliš ekran da bi video koliko je sati. Kvalitet slike je dosta loš. 24’50’’ Nepoznat čovek 27/03/2011 Metodom upaljene sijalice vidim čoveka sa zelenim očima. Sedi kao u nekoj školskoj klupi i priča nešto ženi što sedi preko puta. Slika je dosta dobra i kratka. Danas smo pošli na groblje (Milica je u međuvremenu umrla). Dragana je vozila ja sam zažmureo i pozvao Milicu. Metodom formiranja tačkica iza roze boje formirao se Milicin lik, dosta loše, i ne reaguje na moje poruke. Slika je ovog puta dugo trajala, više od jednog minuta. Još uvek ne gledam u Sunce, svaki dan je oblačno. 25’20’’ Misaona Milicina poruka 30/03/2011 Juče po povratku sa groblja pomislio sam da nešto uradim u gradu. Tog momenta prošla mi je misao kroz glavu: “Nemoj Dragče”, pa posle kratke pauze ista misao dva puta: “Nemoj Dragče, nemoj Dragče.” Zaustavio sam auto i sam sebi rekao: ”Pa to nisu moje misli” To je Milica meni poslala poruku jer je samo ona mene zvala Dragče! Onda sam pomislio: “U redu Milice, neću, ali da mi se obavezno večeras javiš i ako voliš što sam te poslušao, da mi tapšeš, a ako ne voliš, da ukrstiš ruke!” Sledeće jutro, posle 4 sata, pojavila se Milica i tapše mi. A posle toga opet ona tapše, a oko nje mnogo dlanova koji tapšu! Slika je dosta loša i tamna. Isti dan pošao sam vozom u posetu fabrici. I sada, jedina metoda kojom svojom voljom mogu da dobijem video kontakt je taj da zatvorenim očima u vidnom polju izazovem roze boju, a onda se ta roze boja polako povlači i iza se formira slika. I tada sam video Milicu sa mnogo nekih osoba, ne obraća paznju na kameru, slika je u boji, dosta loša, ali za mene je veoma bitno da dugo traje. Možda i više od jednog minuta! 12 Primetio sam da mi duhovnost poraste kada sam u metalu (auto, voz, autobus ili fabrička hala). I dalje mi zuji - pišti u ušima, a nekad čujem i neke čudne zvukove. 25’30’’ Uzaludni pokušaji 31/03/2011 Milica se pojavljivala nekoliko puta. Prvi put se pojavila i maše mi sa belom maramicom. Drugi put, šakama i prstima pokazuje mi neke znake, ali slika je jako loša, tamna, neoštra, dupla, pa ne mogu da vidim. Ja je zamolim da ponovi, ona ponovi, ali uzalud, ne mogu da vidim o čemu se radi. Treći put ispisuje mi slova, ali i ovog puta nejasno, pa ne mogu da pročitam. I ako joj kažem da ponovi, ona ponovi, i to nekoliko puta ali uzalud. 25’30’’ Menjanje lika starosti 02/04/2011 Nema Milice, ali pojavio se neki čovek sa plavim očima i kao da gleda pravo u moje oči. Malo mi je bilo neprijatno, hteo sam da prekinem, ali sam ipak nastavio da ga posmatram. Imao sam utisak da je on tu ispred mog nosa. Počeo ja čudno da menja izgled lica (delovalo je malo zastrašujuce) i onda je počeo da stari. Pa je tako sa likom od oko 40-50 godina promenio se u mnogo star lik sa oko 150-200 godina, ako se to uopšte može i proceniti. Zaboravio sam da kažem da je i on u početku rukama davao neke znakove, nerazumljive za mene. 25’30’’ Simbol i pisana poruka 04/04/2011 Pre spavanja poslao sam Milici poruku: “Molim te javi mi se ili napiši poruku jer te odavno nema.” I tokom noći vidim tri slike medveda, a posle toga srca u raznim oblicima i formama, sve u crno-beloj tehnici. Poruka kristalno jasna i objašnjiva. Ja sam je iz milošte zvao Mečka odnosno kasnije kada se više ugojila Tromečka. Jednom prilikom napravio sam i sliku na tu temu. Pošto se ona zadnjih dana iz nekog razloga ne pojavljuje, ona je poslala tri slike medveda. Prve slike se ne secam (ne znam kako!) Druga slika je medved – dečja igračka, a treća slika je medved iz crtanog filma Volt Diznija. 13 Znači ona moja draga Tromečka, to su te tri slike, ona me voli jer je iza tih slika došla serija raznih srca. A pred zoru prvi put pisana poruka koju sam uspeo da pročitam. Napisana krupnim slovima bele boje na crnoj pozadni ćiriličnim pismom, slovo po slovo: пјрфжјдјкбвнт 25’50’’ Čitam poruku 06/04/2011 Opet Milice nema, ali na simbolima koje najčešce viđam, ali ih ne razumem, napisano je putujućim slovima, latinicom: VOLIM TE A na sve strane reljefno su ispisane reči na engleskom: I LOVE YOU Sve te poruke i reljefi su bili u velikom neredu i bilo ih je teško prepoznati. I svuda su bili dlanovi koji tapšu i stopala koja tapšu. 25’50’’ Ne hodam! 07/04/2011 Juče sam poslao poruku Milici: “Još nijednom ti nisam video noge, ni tebi ni drugima, molim te pokaži mi noge!” Tu noć, odnosno sledeće, jutro pojavila se Milica nakratko, i počela da ispisuje poruku ćiriličnim slovima slovo po slovo. Na žalost slova su bila izmešana, iskrivljena,crno-bela i veoma teško uočljiva. Tako da sam neka slova video, a neka ne. Mislim da je pisalo ovo: JA NEMAM NOGE JA NE HODAM Zato sam joj danas poslao poruku da mi ponovo ovo ispiše i ako može da promeni boju slova u žuto-zelnu na crnoj podlozi. Rekao sam joj: “Srećan ti rođendan!” 25’50’’ Rođendan 08/04/2011 Kao što sam joj poslao juče poruku, ona je sada pisala žutozelenim slovima i opet, na žalost, nisam mogao da pročitam šta 14 piše. Četiri puta bezuspešno. Kasnije se opet pojavila i latinicom napisala “HVALA”, pa je posle toga poslala srce malih dimenzija, pa je to srce ispred mene raslo, raslo do ogromnih dimenzija i to se ponovilo tri puta. Znači, zahvalila se za čestitku za rođendan i poslala po jedno ogromno srce za Draganu, Darka i mene. A posle toga, pojavili su se dlanovi koji tapšu, ali se slike ne pomeraju se kao pre. Tokom noći slala je mnogo srca u svim mogućim i nemogućim varijantama crvene boje. Jednog momenta sam video zamak iz srednjeg veka i nekog čoveka koji šeta na zamku sa šiljatom kapom-šeširom na glavi kao Robin Hud. Slika perfektnog kvaliteta. 26’00’’ Šala 09/04/2011 U ovo doba godine dok je bila samnom, ja sam se šalio pa bih je upitao koliko ima godina? Ona bi odgovorila, na primer: “50”, a ja bih upitao: ”Koliko ja imam godina?”, a ona bi odgovorila: “49”. I tako sledeca tri meseca, pa bi to prividno izgledalo da sam ja mlađi godinu dana. Sada sam joj poslao isto pitanje, a ona mi je poslala odgovor u vidu brojeva (1 i 55). Ja sam se nasmejao, pa sam joj odgovorio: “Greška Milico, treba da bude 56 i 55.” Ona je onda napisala: “MOJ 1”, hoće reći, njen prvi rođendan, pa je onda ona mlađa od mene 54 godine. To ima i značenje da je to zaista njena jedna - prva godina, ali na nebu, a ne ovde na zemlji (ja sam tada pogrešno verovao da je ona na nebu, a ne da “spava” i da čeka vaskrsenje). To je sve pisala ponovo belom prozirnom bojom na crnoj podlozi. Ali ovaj put bilo je čitljivo. Kasnije je posla pet crteža MODA – LENI – STAZA – ZAJEDNO – DLANOVI Poslao sam joj poruku da mi to malo pojasni, jer ne znam da li je to njena poruka ili nešto drugo. I pre su se pojavljivali neki drugi ljudi i simboli, a ne znam ko ih, i što ih meni šalje. 26’10’’ Farovi 11/04/2011 Na žalost, nema Milice, a kad je zovnem pojavi se srce. Zvao sam je nekoliko puta i nekoliko puta se pojavilo srce. Najverovatnije da ona iz nekog razloga ne može da se pojavi, ali zato na svaki moj 15 poziv ona odgovori tako što pošalje sliku srca. Pojavila se i neka osoba iz čijih je očiju počela da izlazi svetlost, sve jače i jače, pa je na kraju izgledalo kao auto sa dva jaka fara. 26’40’’ Kopiranje ili nešto drugo 17/04/2011 Duhovnost mi je jako slaba. Nema Sunca, a više jedem. Nema Milice. Samo na poziv pojavi se srce. Ali još uvek vidim ruke - dlanove i stopala koja pokazuju neke znake, ali ja ništa ne razumem. Jedna ruka, od mnoštva njih u prvom planu, takoreći do mog nosa, izazovno pokazuje neke znake, i to me je iritiralo pa sam ja napravio isti znak mojom levom rukom, a to je slovo “L” napravljeno od kažiprsta i palca. Kad sam to uradio ta ruka je stala. Onda sam ja zatvorio šaku u pesnicu, i tada je to uradila i ta ruka. Tad sam otvorio pesnicu i pokazao tri prsta, to je isto uradila i ta ruka. Posle sam zatvorio pesnicu, to isto je uradila i ta ruka. Otvorio sam sve prste i ta ruka je otvorila sve prste. Bilo je interesantno, jer sve što ja uradim uradi i ta ruka. Zašto je to tako, ja sada ne znam? 27’00’’ Okrenula glavu 20/04/02011 Duhovnost sve više slabi, sve više jedem, a sunca nema. Još uvek viđam, ali jako slabo, simbole. Kada zovnem Milicu samo viđam simbole i to srca u najrazličitijim oblicama, a jedan ću opisati. Posala mi je srce, izgleda kao da je napravljeno od žice, onda se ta žica “zapalila” i dobila se fantastino bela, neopisivo lepa boja. Mislim da je to ona “Apsolutno bela boja” kako je zovu u nauci - termodinamici. Prizor je bio fantastičan. Jednom pre, u toj boji video sam i goluba. U jednom momentu, u jednom od srca pojavila se Milica, nešto je napisala i samo sam uspeo da pročitam: “DRAGANE”. Ostale reči nisam mogao pročitati. Onda je ona okrenula glavu i otišla. Video sam i oko pedesetak osoba sa blještavo žutom aurom oko glave. 16 27’00’’ Nepristojna reč 21/04/02011 Milice nema, iako je stalno zovem. Samo se pojavljuju ruke i stopala koja stalno pokazuju neke znake. U jednom momentu video sam samo jednu reč bezobraznu ispisanu pisanom ćirilicom. 27’50’’ Nada 27/04/2011 Milice nema takoreći više od dve sedmice. Ja stalno molim Boga da mi da ponovo kontakt, moja duhovnost konstantno pada, a glad raste. Ponekad me je i strah da ću zauvek izgubiti kontakt sa Milicom i onima koji su otišli, pa me uteši to što je vremenski razmak između prvog i drugog pojavljivanja Milice bio tačno dva i po meseca. Zato se nadam da ću ponovo moći da viđam Milicu, a možda i čujem, jer u glavi mi i dalje non-stop pišti, a i ja sam tek na trećini vremena gledanja u Sunce. I dalje viđam neke simbole i crteže koje ne razumem, a sinoć kad sam pozvao Milicu pošlo je mnoštvo srca odnekle prema meni, i izgledalo je kao kad iz vode izbija mnoštvo vazdušnih mehurica. A sad ću da ispričam jedan mnogo čudan događaj koji se desio na Uskrs (nedelja 24.04.2011.). Ćerka Dragana i ja smo otišli u “Mango Nacionalni Park” u državi Novi Južni Vels. Tu su pronađeni navodno najstariji ljudski kosturi, a i naselja, a onda sam se zaprepastio kad sam video crteže koje su napravili tadašnji ljudi. Ti crteži su ne isti, nego INDETIČNI sa onim koje ja vidim prilikom mojih seansi!!! Snimio sam te crteže. Oni su navodno stari oko 40.000 godina
| |
| | | anasana Urednik
| Naslov: Re: Solarna joga Pet Maj 04, 2012 11:48 am | |
| NASTAVAK:
28’20’’ Jako loša slika 04/05/2011 Konačno, Milica mi se ponovo javila, ali slika je jako loša i tamna da ne znam da je ona, ne bih je mogao prepoznati. Opet mi šalje simbole srca i to u paru po dva, i napisala mi je poruku ćiriličnim slovima, ali je nisam mogao pročitati. Duhovnost mi je jako slaba i obrnuto proporcionalna u odnosu na jelo - apetit. Ovih dana jedem mnogo, čak sam se ugojio 2 kg. Tako da sad imam tačno 90 kg, a pre sedam dana imao sam 88 kg. 28’20’’ Njena upornost 06/05/2011 Milica se pojavljuje više puta. Šalje mi simbole srca koje jedva vidim. Izbacuje iz ruku belu pticu (mislim da je golub), loše vidim pa nisam siguran. Piše mi poruke i belom i žuto-zelenom bojom, ali ne mogu ništa da pročitam, čak ne prepoznajem slova, da li su cirilična ili latinična. 18 28’20’’ Delimična poruka 07/05/2011 I ovaj put Milica se uporno pojavljuje više puta. Šalje mi simbole koje više ne mogu da prepoznajem i jednom mi šalje poruku koju sam pročitao, ali samo početak. Bila su bela prozirna ćirilicna slova i pisalo je: VOLIM TE MNOGO I ………….. Dalje nisam uspeo da pročitam 28’20’’ Javlja se stalno 09/05/2011 Pošto već odavno ne gledam Sunce jer je stalno oblačno, moja duhovnost je skoro na nuli, a jedem kao pre dok nisam počeo da radim sunčarenje. Milica se zadnjih dana stalno javlja i uvek je vidim kada se probudim tokom noći, a budim se veoma često. Vidim da mi šalje simbole, ali ih ja ne prepoznajem i ne mogu da čitam tekst. Ja joj stalno govorim (mislima): “Milice, ja nevidim dobro jer nema Sunca” i to joj ponovim nekoliko puta. Posle toga ona mi pošalje crtež koji sam uspeo dobro da vidim. Nacrtan je žuto-zelenom bojom na crnoj podlozi i izgledao je ovako: Očigledno da njoj nije bilo jasno što ja stalno govorim da nema sunca, pa je nacrtala sunce sa stotinu znakova pitanja. Onda sam joj objasnio da je svaki dan oblačno, pa “nema sunca” i da zato ja ne mogu da je vidim. 28’50’’ Poruke poruke poruke 19/05/2011 Milica je neumorna u slanju poruke: “Dragane volim te!” Ovaj put video sam celu poruku, a ne slovo po slovo kao do sada. Ispisala je opet belim velikim slovima, ćirilicnim pismom na crnoj podlozi. 19 Z O R A N E V O L I M T E Napravila je jedan efekat koji je rezultirao da se slova bolje vide. Naime, ona je ta bela slova “prosekla” crnom linijom odozdo ka gore i uzdigla ih, što je proizvelo efekat razdvajanja pa su se slova bolje - čistije videla. Posle sat i petnaest minuta, tačnije u 5.15, opet mnogo istih ispisanih poruka, ali sa najrazličitijim mustrama ćiriličnih slova u raznim veličinama i položajima. Najinteresantnija mustra slova bila je ispisana sa nekim linijama i tačkama, ali ja to ne umem da ponovim. Posle toga šalje mi pticu, ne mogu da je prepoznam, mislim da je i ovaj put bio golub. Ja sam joj onda poslao poruku: “Volim i ja tebe puno Milico!” 29’10’’ Moje prezime 21/05/2011 Milice nema, a i kad je pozovem ne šalje mi ni simbole kao pre? Vidim samo razne crteže, potpuno nejasne za mene, i u jednom momentu video sam svoje prezime ispisano velikim ćiriličnim belim slovima na crnoj podlozi. П О П О В И Ћ Video sam i jednu bebu. Bio je to moj sin Darko. 29’10’’ Počinje škola 24/05/2011 Milice nema, ali vidim neki tekst od više reči. Slova su mala bela na crnoj podlozi i prosto me izazivaju da ih pročitam, ali su jako mala i nejasna. Tada mi pade na pamet ona ruka što je kopirala sve pokrete moje ruke, pa Milica, koja ja nekoliko puta izvodila 20 razne pokrete svojim rukama, a isto je to radio i onaj nepoznat čovek, što je menjao lik starosti i onda sam ja gledajući u tekst počeo levom rukom bez veze da izvodim razne pokrete. I jednog momenta ukapirao sam da kada sastavim palac i kažiprst tekst se zumira unutra, odnosno slika, to jest slova se povećavaju, i uspeo sam da pročitam prvu reč - ”DRAGANE”, a ostale reči nisam uspeo zato što je zum jako brzo išao i slova su porasla ogromna i nestala. Posle toga dolaze tri reči, jedna po jedna, i one su ispisane ćiriličnim štampanim velikim belim slovima na crnoj podlozi i to sledecim redom:
Tokom pojavljivanja tih reči naučio sam sledece: 1. Dodire prstiju moram da izvodim vrlo kratko. 2. Kad dotaknem palac i kažiprst dobijem efekt zumiranja unutra - slika se povecava, približava. 3. Kad dodirnem palac i srednji prst dobijem efekat zumiranja aut, slika se smanjuje, udaljuje. 4. Kad dodirnem palac i domali prst pravi se veći razmak između slova - slika se širi. 5. Kad dodirnem palac i mali prst smanjuje se razmak između slova - slika se skuplja. 29’10’’ Nastavak škole 25/05/2011 Noćas mi je došlo par slika čijih se motiva i ne sećam jer sam bio preokupiran proučavanjem upravljanja - odnosno korišćenja mog “DUHOVNOG VIDEO STUDIJA” Došao sam do novih saznanja: 1. Trljanjem palca i kažiprsta dobijam efekat zatamljivanja slike. 2 .Trljanjem palca i srednjeg prsta dobijam efekat osvetljenja slike. 3. Trljanjem palca i domalog prsta dobijam efekat finog izoštravanja slike. 21 29’10’’ Ili - ili 26/05/2011 I dalje sam preokupiran proučavanjem upravljanja, to jest upotrebe mog ”DUHOVNOG VIDEO STUDIJA” i noćas je celu noć dolazilo mnogo reči i rečenica. Uspeo sam da pročitam samo dve reči upotrebljavajući ovu tehniku sa prstima koju sam do sada naučio. Ili sam kao đak mnogo loš, ili imam nekog nezgodnog učitelja pa mi šalje teške zadatke? Došao sam do još jednog saznanja! 1. Trljanjem palca i malog prsta menjam - dobijam novu sliku. 29’10’’ Bezuspešno 28/05/2011 Dolaze slike, dolaze reči, ali ja to skoro ništa ne mogu da prepoznam. Sunca nema, moja duhovnost nikakva. Milicu ne zovem, neću da je maltretiram kad ne mogu da je vidim. Više puta se pojavljuje jedna ruka, tačnije dlan, pokazuje mi pokrete prstima, uči me kako da pomeram moje prste, ali uzalud kad ja ne mogu da vidim tačan položaj prstiju te ruke! 29’10’’ Ocena 29/05/2011 Noćas sam prvo video sliku belog konja. Možda mi je to ocena za moje “dobro” napredovanje u obuci - školovanju, pa posle toga puno slika šaka koje pokazuju razne znake, a nakon toga jedna šaka trodimenzionalno, pravi mi znak “L” napravljen od palca i kažiprsta. To mi je isto pokazala i pre ona ruka koja je kopirala sve pokrete moje ruke. Posle toga vidim, bolje reći nazirem Milicu i ona kao baca mnogo tačkica ka meni, tako da ja vidim čitav haos napravljen od tačkica koje su u pokretu. Tada sam ja napravio slovo “L” mojom rukom i dobio efekt “zamrzavanja” slike, to jest sve je stalo. Onda sam polako trljao palac i domali prst, slika se polako usporeno pokrenula i tačkice su se počele polako grupisati i ispisale su reči: Dragane volim te I ja sam joj poslao poruku: ”Volim i ja tebe Milice puno.” 22 Još jedna lekcija. Znakom “L” dobija se efekt “zamrzavanja” slike. Jutros dok ovo pišem prelistavam dnevnik i na jedno prethodnoj stranici pročitam zapis pod naslovom “Bezobrazna reč” gde sam zapisao da vidim jednu bezobraznu reč, i onda shvatim i slatko se nasmejem. Neko ko me uči očigledno nema puno živaca, pa se nervira kako ja ne kapiram da treba da pravim - kopiram pokrete šake koju vidim. Pa mi je zato napisao onu reč i poslao ovu jutrošnju, sliku konja. Moj učitelj hoce da kaže da sam glup kao ... (bezobrazna reč) i da sam konj, kad ne mogu da ukapiram da ustvari treba samo da kopiram pokrete te šake i da takvim pokretima ja mogu da upravljam mojim “DUHOVNIM VIDEO STUDIJOM”. 29’10’’ Gasi se polako 30/05/2011 Milice nema, ili je ne vidim. A ja je i ne zovem. Ona mi šalje simbol, beli oblak gde u oblaku pravi otvor u obliku srca plave boje. Opet šaka pokazuje nekakve pokrete, a ja joj kažem da ode, jer ne mogu da vidim pokrete i položaj prstiju. (Teram šaku da mi učitelj ne bi opet slao sliku konja). Juče sam probao da probudim sina Darka mislima i to sa velikim naporom i upornošcu, ali nisam uspeo. Posle toga me je bolela glava od velikog naprezanja. Očigledno da sam totalno prazan bez Sunčeve energije. 29’20’’ Malo bolje i još nešto 31/05/2011 Juče sam gledao Sunce i duhovnost je već malo bolja. Naime, dobio sam perfektnu trodimenzionalnu sliku u boji. Vidim grupu ljudi od koih je jedan među njima go? A posle toga vidim čoveka koji ima minijaturnu lutku na svom prstu. On tu lutku češe po leđima i lutka se smeje? Učitelj mi je poslao šaku koja pravi pokrete kao da nešto soli, i drugi put šalje mi dve šake. Jedna imitira pokrete makaza prstima, a druga postavlja kažiprst u te “makaze”. Nisam mogao da 23 proverim koje efekte dobijam tim pokretima jer više nije bilo nikakvog signala. Danas tokom dnevnog zagrevanja očiju video sam neke krošnje drveca, a onda unutrašnjost kuhinje u nekom stanu. Ne mogu da odredim da li je to kuhinja u selu kod Kraljeva ili u Kraljevu, ili nečija tuđa. Nije iz Australije. 29’30’’ Sinhronizacija 01/06/2011 Noćas učitelj šalje samo šake koje se jedva naziru. Ja kopiram ono što prsti tih šaka pokazuju. Posle svakog uspešnog kopiranja dobijem aplauz. Ovaj put nema slike konja već aplauzi - znači da dobro napredujem! 29’40’’ Neuspeh 02/06/2011 Noćas su celu noc dolazili razni signali, ali ja nisam mogao ništa da prepoznam. Najverovatnije da kalibrisanje i nije uspelo kako treba ili još nije kompletirano. A možda ja još uvek nemam dovoljno Sunčeve energije. Glad je počele polako da se gubi. 29’50’’ Dobro jutro 03/06/2011 Milicu zovem, ali se ne poljavljuje, samo na svaki moj poziv pojavi se srce. Oko 5 sati zovem Milicu, pojavi se srce, a onda reči čija sva slova nisam dobro video, ali mislim da je pisalo D O B R O J U T R O Kasnije vidim pisane dve reči D R A G A N E U Č I T E LJ I to je bilo sve. 24 29’50’’ Mnogo 04/06/2011 Noćas me je Milica “bombardovala” sa simbolima u obliku raznih srca i raznih golubova. Video sam i par njenih slika, ali nje nema. Učitelj je bio aktivan pa mi je slao puno šaka (pojedinačno, a i u paru). Ja sam uradio sve onako kako su šake pokazivale. Jednom sam dobio i aplauz. Sve u svemu burna i aktivna noć. Tada sam osetio da su me probudili da bih sve ovo uradio. 30’00’’ Crtani film 05/06/2011 Jutros u 5.45 vidim prvo psa Plutona, a onda i druge kučice iz crtanog filma Volt Diznija, a onda se slika udaljava (efekat zum aut) i vidim kao poveći LCD-TV. Tada se kamera, kroz koju ja primam sliku, okreće i vidim Milicu kako gleda taj crtani film. Kamera obilazi oko njene glave svih 360 stepeni. Ona je prelepa i lik joj je sa 28-29 godina. Ne obraća se na kameru, imam utisak da nije svesna da je snimaju jer konstantno gleda crtani film. Kosa joj je kraća, plava, sa lepom frizurom. Slika je crno-bela trodimenzionalna i sa perfektnim - idealnim kvalitetom! Posle toga vidim desetak belih golubova kako poleću, slika dosta loša. 30’10’’ Ipak aplauz 07/06/2011 Noćas sam video “zamrznutu” sliku, ustvari crnu pozadinu sa jako mnogo žuto-zelenih tačkica. Sa znanjem koje sam stekao, pokrenuo sam polako sliku i tačkice su se počele grupisati. Posle izvesnog vremena formirala su se razna slova u neredu, ali nisam uspeo da složim ta slova da bih pročitao poruku, ako je uopšte i ima. Ipak, učitelj mi je poslao aplauz. 30’30’’ Prezadovoljan 08/06/2011 Učitelj mi je noćas poslao dva zadatka. Drugi je bio malo komplikovaniji i ja sam morao sve da upotrebim, što sam do sada naučio, da bih dobio sliku sa slovima. Posle uspešno rešenog drugog zadatka učitelj mi je poslao puno aplauza, poslao mi Milicinu sliku i ona je kao i dosad na njoj izgledala prelepo. Imala je oko 25 godina. Onda je učitelj poslao i moju sliku. Na toj slici i nisam bio tako loš. I ja sam bio sa likom od oko 25 godina. A posle 25 toga, učitelj je poslao više znakova uzdignutog palca i više znakova “delikates” (palac i kažiprst spojeni u krugu). Znači učitelj je ovaj put bio prezadovoljan. Bojim se kad me ovoliko forsiraju da učim slova da ton neću nikad ni dobiti! 30’30’’ Dragane još……. 09/06/2011 Vidim tekst, ali ga ne mogu pročitati, pa kažem učitelju da ponovi, i tekst se ponovo pojavi i uspem da pročitam prve dve reči, a treću samo neka slova. Mislim da je pisalo: DRAGANE JOŠ ŠKOLA Posle toga učitelj šalje dve šake i one prave po slovo L zajedno i tako zajednički prave neku vrstu rama. Posle toga šalje jednu šaku i ona pokazuje prva tri prsta, ali ja ne vidim šta šaka radi sa kažiprstom. Zato ja kažem učitelju da ne vidim kakve pokrete pravi kažiprst i onda učitelj zumira kažiprst i ja vidim da se on savija u prvom zglobu, i ja sam to ponovio, ali ne kao on jer nisam mogao. Ja sam savijao kažiprst i u prvom i u drugom zglobu. Zovem Milicu, ali je nema, a nema ni njenih simbola i poruka. Očigledno da je u pitanju neki učitelj koji je jako nezgodan i ne dozvoljava ljubav tokom školovanja. Kasnije vidim nekog čoveka koji sam sebi savija, uvija i na kraju smrskava nos. 30’30’’ Cveće 10/06/2011 Milica mi se ponovo javlja, šalje mi tekst: Dragane volim te A posle toga mnogo slika srca, a prvi put i cveće. Učitelj mi je poslao šaku koja pokazuje slovo “U” i šaku koja pokazuje slovo “V”. Ja sam to kopirao svojim šakama i učitelj je bio zadovoljan, pa mi je poslao aplauz, i prst palac, i znak delikates. Slao mi je još neke znake, ali nisam zapamtio kako su izgledali. Slabije pamtim zato što me probude i odmah šalju zadatke tako da se ne razbudim dovoljno brzo. 26 30’30’’ Nova saznanja 11/06/2011 Moja Milica mi opet šalje simbole i tekst koji nisam mogao da pročitam. Učitelj mi šalje zadatke i tokom rešavanja tih zadataka došao sam do novih saznanja. 1. Uvek kada dobijem sliku prvo moram da napravim ”L“ da bih mogao istu da “zamrznem”. 2. Pokretom šake koja imitira “solenje” pokrećem sliku i regulišem brzinu formiranja slike. Ako lagano pomeram prste, slika se kreće lagano, a ako brže pomeram prste slika se ubrzava. Na kraju, učitelj mi je poslao aplauz, palac i delikates, ali sam bio nezadovoljan zato što nisam mogao da pročitam Milicinu poruku! 30’40’’ Stopala 12/06/2011 Noćas nisam mogao dugo da zaspim jer sam imao jako bučno pištanje u glavi i u ušima. Nisam mogao da se skoncentrišem i da zovem Milicu. Učitelj je i noćas nastavio sa školom. Poslao mi je šaku sa ispruženim kažiprstom i ja sam to ponovio. Zatim je poslao šaku sa ispruženim palcem i to sam ponovio. Posle toga vidim neke lenjire sa brojevima i učitelj pomera te lenjire na neke brojeve, slično šiberu za računanje. Ja mu kažem da ne vidim ni lenjire dobro, a kamoli brojeve, i sve je nestalo. Posle toga učitelj prvi put šalje stopala. Ja pokrete tih stopala kopiram mojim stopalima. A onda dolazi kombinacija stopala i šaka. Ja sve to kopiram i posle svakog kopiranja učitelj mi šalje aplauz. 30’50’’ Malo 13/06/2011 Noćas je učitelj poslao pet zadataka. Prva tri nisam mogao da vidim. Nešto kasnije učitelj šalje još dva zadatka. U prvom zadatku šalje dve šake, jedna pravi slovo “O“ a druga provlači kažiprst kroz to slovo. U drugom zadatku je jedna šaka i jedno stopalo. Šaka svoj kažiprst provlači između palca i ostalih prstiju na stopalu. To sam ponovio i dobio sam oba puta aplauz. Ovaj put malo zadataka. Milice nema, a nema ni poruka ni simbola. 27 31’00’’ Dobio sam po turu 14/06/2011 Noćas u 2.15 učitelj šalje dve šake koje se rukuju (tako sam ja video) i ja sam to ponovio. Ali otprilike da nisam uradio tačno kako treba pa mi je učitelj umesto aplauza ili konja poslao pokretnu sliku dvoje osoba u senci. Starija odrasla osoba uzela je drugu manju, dete, presavila preko kolena i udara li ga udara po turu. Znaći pogrešio sam. U 5 sati učitelj opet šalje dve šake ukrštene i ja sam to ponovio i dobio sam aplauz. Malo ću da prokomentarišem to što vidim. Kad učitelj pošalje dve šake, ja ne vidim samo jedan par šaka, već mnogo više i one rade istu radnju, samo što jedan par počinje sa radnjom, drugi je negde na sredini, a neki negde na kraju radnje pa me to dodatno zbunjuje, plus što je slika jako loša i mislim da to učitelj namerno radi - zbunjuje me. 31’00’’ Komplikovano 15/06/2011 Učitelj šalje tri zadatka. Mnogo je komplikovano, pa nisam mogao da rešim nijedan. Slike su bile jako tamne, mutne, mnogo šaka u neredu, pa se nisam mogao da snađem u tom neredu i haosu. 31’10’’ Kombinacija 16/06/2011 Nisam ništa rešio, ali nisam ni dobio nikakvu ocenu. Ovaj put učitelj šalje kombinovane zadatke koji se sastoje u sledećem: Prvo vidim mnogo pokretnih tačkica. Tada ja napravim “L” i sve se zamrzne. Onda lagano “solenjem“ pokrenem tačkice i onda se formira slika sa mnogo šaka. Tada ja mojim šakama kopiram pokrete tih šaka. Ni danas nema ocenjivanja, a nema ni Milice? 31’20’’ Lice 17/06/2011 Ovaj put učitelj je bio veoma aktivan i slao mi je mnogo zadataka sa jednom i dve šake. U jednom momentu učitelj je poslao lik neke žene i ona je pomerala nos u levo i ja sam to ponovio, a zatim je ona počela da trepće levim okom i to sam uradio. Milicu zovem, ali je nema, samo sam video dva srca kako se u letu spajaju!
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Solarna joga | |
| |
| | | | Solarna joga | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |