| Ludo testo - tortilje | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
mimihu the Expert
Broj poruka : 300 Godina : 47 Lokacija : Novi Beograd Datum upisa : 11.01.2008
| Naslov: Ludo testo - tortilje Sre Apr 15, 2009 5:19 pm | |
| Ludo testo po suuuper receptu koji sam našla na blogu Cooks and Bakes a od njega fenomenalne tortilje koje ne pucaju, koje su savitljive i mogu da stoje a da se ne osuše... [/size] Ludo testo Sastojci: 1 kg brašna integralnog 1 prašak za pecivo 3 kašičice soli 1 kvasac (kocka od 40 g) 1 kašičica šećera 2 kašike ulja 1 čaša jogurta 2 jaja 1/2 l mleka sojinog mleka Postupak: 1. U veeeeliku vanglu sipati brašno, prašak za pecivo i so. Promešati. 2. Kvasac razmutiti sa šećerom i malo mleka. Dodati u brašno. 3. Dodati ulje, jogurt, jaja i sojino mleko. Zamesiti glatko testo i ostaviti u frižideru najmanje 2-3 sata. 4. Zaštititi od sušenja plastičnom folijom ili običnom plastičnom kesom, čuvati u frižideru, vaditi po potrebi i upotrebiti prema želji i inspiraciji... [/size] [size=18]Potrebno: - šiitake pečurke - kukuruz kuvani - šargarepa sirova rendana - zelena salata - sremuš - crveni kupus - dimljeni tofu - majonez Priprema: - tortilje peći na tiganju ili ploči, malo ih nauljiti i staviti p u plastičnu kesu do filovanja - šiitake mogu sirove da se stave u tottilju ali ja sam ih malo na ploči prporžila - kukuruz skuvati - ostalo povrće samo iseckati Filovati tortilju sa povrćem i pečurkama i po želji dodati majonez | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Sre Apr 15, 2009 6:55 pm | |
| Otkud se sojino mleko umesalo medju jogurt i jaja ? Jel moze obicno (kravlje) ? | |
|
| |
mimihu the Expert
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Pon Apr 20, 2009 9:45 pm | |
| Da može kravlje ali ja stavljam sojino jer ne pijem kravlje mleko, ali pijem jogurt . | |
|
| |
dmitras the Expert
Broj poruka : 713 Lokacija : Nebitna. Datum upisa : 26.10.2009
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Pet Jan 08, 2010 6:34 pm | |
| Mimihu, super je ako ne pucaju i ne suše se! Mojim tortiljama je to glavna mana (ali, ne stavljam jaja u testo i pravim ih od kukuruznog brašna, sa malo pšeničnog). A naročito mi se dopada ovo sa čuvanjem u frižideru (kad sam lenjivica, lakše je tako, nego mutiti svaki čas ponovo!)... Pokušaću sa sojinim jogurtom i gustinom umesto jaja, pa sta ispadne. | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Pet Jan 15, 2010 9:45 pm | |
| Ja sam večeras zamesila u vegan varijanti, umesto jaja sam stavila okaru iz aparata za mleko. Sad se testo odmara u frižideru, jedva čekam sutra da ispečem tortilju | |
|
| |
Olivera Sprout
Broj poruka : 1162 Godina : 57 Lokacija : Beograd/Čortanovci Datum upisa : 31.12.2006
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Sub Jan 16, 2010 10:22 am | |
| Savršeno, pekla sam tortilje na ravnoj ploči el. grill-a i ovako bez jaja su super po mom kriterijumu, tako da je recept sasvim primenljiv i u posnoj varijanti | |
|
| |
mimihu the Expert
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Ned Jan 17, 2010 11:11 am | |
| Odlična ti je ideja za okaru.. moraću da probam. | |
|
| |
zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Sre Jan 27, 2010 4:17 pm | |
| Ja sam probala tortilje u Oljinoj izradi i odusevila sam se.....odlicno testo i naravno sjajan izbor za filovanje....sad sam ih zamesila pa cu videti | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Sre Jan 27, 2010 4:27 pm | |
| Ohoho! Biće dobrih tortilja! isto smo se i mi u kući navukli na njih | |
|
| |
zanahoria Urednik
Broj poruka : 481 Godina : 44 Lokacija : Beograd Datum upisa : 19.02.2007
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Pet Jan 29, 2010 8:30 am | |
| Tortilje su ipale odlicno cak i u mojoj sopstvenoj izradi Evo testo cuci u frizideru i pecemo ih uvece....Koliko dugo moze da stoji testo? | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Pet Jan 29, 2010 4:05 pm | |
| Testo može da stoji u frižideru nekoliko dana; ja moram da ograničim broj tortilji koje pečem dnevno iz razumljivih razloga | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Pet Feb 26, 2010 11:44 am | |
| E ovo je moja varijacija - testo samo sa okarom i sojinim mlekom, dakle potpuno posno. Fil je ovaj put sveži spanać isečen na rezance, sveže šitake, luk, paprika, malo maslinovog ulja, posuto "parmezanom" od mlevenog suncokreta, susama, delikatesnog kvasca. Dekoracija crne maslinke i peršun | |
|
| |
milicacica1 Član
Broj poruka : 75 Godina : 37 Lokacija : Srbija Zaposlenje : kozmetičar Datum upisa : 30.04.2010
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Pon Maj 17, 2010 2:58 pm | |
| Ovo izgleda odlicno! A tortilje su fantasticne,u Oljinoj izradi naravno,ja cu tek da se okusam u mesenju | |
|
| |
gordanak Član
Broj poruka : 49 Godina : 57 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 08.04.2010
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Uto Maj 18, 2010 7:14 am | |
| Osim tortilja, od istog testa se prave i štapići kifle i mekike i pizze. Testo može više dana da stoji u frižideru. Isprobano. | |
|
| |
Olivera Sprout
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Uto Maj 18, 2010 7:54 pm | |
| hehe, šta radi majstor! Baš su ti lepe slike Gordana | |
|
| |
gordanak Član
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Sre Maj 19, 2010 6:23 am | |
| Evo još jedan recept, isproban i vrlo jednostavan: Za testo: brašno i pivo Za nadev: sir i peršun Stavite brašno i pivo i zamesite mekano testno, ne treba soliti. Podelite na loptice i svaku oklagijom rastegnite. Izmrvljeni sir sa naseckanim peršunom „posoliste“ po testu. Zarolati i zaviti u„puž“ . Ovaj puž koji ste odbili, opet sa okglagijom razvucite i pržite u tiganju sa malo ulja. | |
|
| |
Branko Urednik
Broj poruka : 1735 Godina : 62 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Sre Maj 19, 2010 10:35 am | |
| Kako se to "zavije u puz" ? Jel mozes malo da pojasnis ? | |
|
| |
gordanak Član
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Sre Maj 19, 2010 12:50 pm | |
| Jasnije? | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Sre Maj 19, 2010 1:37 pm | |
| Jasno ! Hvala.
A koji sir koristis ? | |
|
| |
gordanak Član
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Sre Maj 19, 2010 2:37 pm | |
| Za ovo: feta sir, jer je slan i suv. Imače jedem sve sireve ( i jaja) | |
|
| |
dmitras the Expert
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Pet Maj 21, 2010 7:16 am | |
| Znate šta? Koliko god izbegavala prženje, na ovoj temi nalazim neodoljive recepte! Danas ću ovo da spremim. Samo ću prziti na ulju od koštica groždja, a filovaću tofuom...mmmm...dimljenim... joooj, odmah bih dodala i seckanu koprivu. Znaaaam, znam da tofu nikada neće moći da zameni aromu fete, ali ja sam se sa time pomirila. Nego, smotana sam: nadam se da mi se neće raspasti razvaljani 'puževi' prilikom prženja. | |
|
| |
dmitras the Expert
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Pet Maj 21, 2010 7:21 am | |
| E, setih se zašto sam kada sam pročitala recept: Kada sam bila mala, baka mi je spremala takozvane 'vlaške palačinke'. Zamesi se testo kao za hleb, odvajaju se loptice i razvaljaju oklagijom. U to se stavlja izmrvljeni stari, slani sir (najbolje ovčiji) pomešan sa jajetom. 'Palačinka' se preklopi i stisnu joj se ivice, da ne curi nadev. Prži se kao uštipak. Ubistveno: prženo, masno spolja i iznutra, jaja i sir... ali, prste da poližeš! | |
|
| |
Branko Urednik
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Pet Maj 21, 2010 1:56 pm | |
| Jel treba testo da se odmori pre pravljenja "palacinki" ? | |
|
| |
dmitras the Expert
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Pet Maj 21, 2010 3:15 pm | |
| Branko, ja sam upravo klopala! Nisam ga ostavila da 'odmori', ali možda je trebalo... Bilo je dosta debelo i kada sam, onako nafilovano, razvukla do veličine tiganja, ali to me nije sprečilo da tortilju 'tištim' na osrednjoj vatri dok nije bila pečena. Nije se rapala, izgleda da se zbog piva ivice lepo slepe prilikom drugog 'tretmana' oklagijom! A u tofu sam stavila tamarija i čilija... | |
|
| |
dmitras the Expert
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje Pet Maj 21, 2010 3:18 pm | |
| Ček', ček'. Pitaš mene, ili Gordanu? Znam da je baka ostavljala testo sa kvascem da naraste, pa onda oblikovala 'palačinke'... Mislim da im je dovoljno vreme koje 'odstoje' onako nafilovane na stolu, dok 'čekaju' svoj red za prženje. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ludo testo - tortilje | |
| |
|
| |
| Ludo testo - tortilje | |
|