nikki Član

Broj poruka : 65 Godina : 57 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 22.03.2009
 | Naslov: Rezanci sa makom Uto Mar 24, 2009 3:43 pm | |
| Rezanci sa makom
300 gr mlevenog svezeg maka - belog ili crnog 100 gr zutog secera 400 gr integralnih rezanaca
Mak popariti u 2dcl vrele vode, dodati i secer i pustiti da se malo prohladi (mak upije vodu). Rezance skuvati i pomesati sa makom. Ja pravim redovno sa beli makom jer mogu da ga nabavim ali je podjednako dobro i sa crnim. Najvazniji je kvalitet maka i same testenine.
Ovo je bila moja poslastica u detinjstvu i baka ju je cesto pravila za "obican" rucak preko nedelje. Prvo neku corbicu (paradajz npr.) pa rezance sa makom.
Poslednji izmenio nikki dana Pet Mar 27, 2009 4:17 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
Branko Urednik

Broj poruka : 1735 Godina : 61 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
 | Naslov: Re: Rezanci sa makom Sre Mar 25, 2009 5:29 pm | |
| Al' se nekad dobro jelo ... i rezanci s makom iliti "nasuvo s makom" kako se to ovde kaze...  Ja mak poparim mlekom, ali onda recept ide u drugi deo ovog foruma... Jos ako se umese domaci rezanci, to je vec nesto. | |
|
nikki Član

Broj poruka : 65 Godina : 57 Lokacija : Novi Sad Datum upisa : 22.03.2009
 | Naslov: Re: Rezanci sa makom Sre Mar 25, 2009 7:09 pm | |
| Da, a onda je tu i nasuvo sa krompirom - kombinacija domacih tasaka, kuvanog krompira i dinstanog luka sa crvenom paprikom ili popularni granadir mars  | |
|
Branko Urednik

Broj poruka : 1735 Godina : 61 Lokacija : Novi Sad Zaposlenje : Radio Televizija Vojvodine Datum upisa : 21.10.2007
 | Naslov: Re: Rezanci sa makom Čet Mar 26, 2009 6:39 am | |
| Za nasuvo s krompirom definitivno treba domace testo i to ono kidano, a ne rezanci. Bas davno to nisam jeo, eto ideje ! | |
|
Sponsored content
 | Naslov: Re: Rezanci sa makom  | |
| |
|