Broj poruka: 1156 Godina: 45 Lokacija: Beograd/Čortanovci Datum upisa: 31.12.2006
Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Uto Jun 15, 2010 11:08 am
Ovo je moja mala bašta, ima još nekih dodataka, kao npr uz ogradu. Vidi se da je paradajz gusto posadjen, malo mesta a veliki apetiti...
Od paprika prve su krenule ljute, feferone. I paprike, kao i sve ostalo, prskam i zalivam sa koprivinom "čorbom". Izmedju paradajza sam sadila i bosiljak i mentu da odbije štetočine, i za sada je u redu.
Kupus prskam "čorbom" od listova paradjaza, pored kupusa su celer i cvekla - iz organskog semena iz Kanade.
i patlidžan je dobio cvetiće
chery paradajz krastavac
grašak ću uskoro brati
tikvice
_________________ Prvo će ti se smejati, potom će te ignorisati, onda će se boriti protiv tebe, zatim ćeš pobediti.
Broj poruka: 1156 Godina: 45 Lokacija: Beograd/Čortanovci Datum upisa: 31.12.2006
Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Sre Jun 16, 2010 8:25 pm
Hvala rain, imam i salata, sad mi rastu endivije, raštan, biće i bok čoj...salate mi naravno uvek trebaju, samo uberem i direktno u tanjir, a kad počne sezona paradajza, aaa, tad moramo da se okupljamo kod mene da jedemo raw&organic!
_________________ Prvo će ti se smejati, potom će te ignorisati, onda će se boriti protiv tebe, zatim ćeš pobediti.
Broj poruka: 118 Zaposlenje: agronom, znači pršćem sve živo sa otrovi, samo zažmurite na jedno oko, posao je posao ;) hobi: Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu Datum upisa: 09.04.2010
Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Sre Jun 30, 2010 5:45 pm
Broj poruka: 72 Godina: 32 Lokacija: Nis Zaposlenje: farmaceutski tehnicar Datum upisa: 08.04.2010
Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Čet Avg 12, 2010 9:00 am
Jao drustvo, propade mi sav paradajz . Bila sam u nedelju u basti i sve je izgledalo ok, paradajz na svakoj stabljici po 3-4 kg, ako ne i vise. Ubrali smo nekoliko zrelih i vec se radovali kako cemo praviti sok od paradajza za zimnicu. Avaj, jutros odem u bastu, kad imam sta da vidim. Plamenjaca zahvatila svaku stabljiku i puno plodova. Doslo mi je da placem. Ubrali smo oko 1kg paradajza koji se moze jesti, a 10kg sam bacila. Nadam se nekom cudu, da cu uspeti da uberem jos neko kilce, ali mislim da nema nista od toga. Razocarana sam i ocajna, ali valjda je to tako sa poljoprivredom .
Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Čet Avg 12, 2010 9:14 am
Jao baš mi je žao Aleksandra! ja čekam da dozri volovo srce, valjda će opstati, a chery paradajz mi stalno stiže i njega berem svaki dan. Kupus mi je prilično propao, to su mi i naglasili da neće ići bez prskanja
Broj poruka: 118 Zaposlenje: agronom, znači pršćem sve živo sa otrovi, samo zažmurite na jedno oko, posao je posao ;) hobi: Smijati se svakom novom jutru, još jedna nova prilika za uživanje u životu Datum upisa: 09.04.2010
Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Uto Avg 17, 2010 11:13 am
Šteta za paradajz. Da li je blizu krompira ili patlidžana? Sigurno je plamenjača ili je Botritis?
Potpuno vas sve razumem koja je to tuga kad gajiš biljku iz semena, paziš i "maziš". Gledaš i uživaš kako raste i onda je napadne neka bolest i sve ti to uništi. Užas! Tako mi je nedavno uvenulo nekoliko mladih stevia a jedva sam nabavio seme iz Paragvaja. To je tek tuga .
Nego da malo dignem moral evo jedne zanimljive pričice: Pričaju na televiziji kako zaštitit krompir od krompirove zlatice, u tom momentu upadne seljak u priču i kaže: "Ljudi ja sam iskorenio zlaticu iz moje bašte". Voditeljka emisije: "Kako Vam je to uspelo"? Seljak: "Ove godine nisam posadio krompir"
Naslov: Re: organski gajeno voce i povrce Čet Feb 03, 2011 7:18 pm
Kreće nova sezona. Baštovani, da li ste se počeli pripremati?